"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, October 13, 2017

Bertenaga dengan ESP




"Alhamdulillah so far gastrik kurang eventho saya just minum esp je pagi. Then makan tengahari pun dah lambat. Around 2-3 petang. Since sekarang ni tengah busy untuk final projek, tidur 3-4 jam pun badan still lagi bertenaga. Dalam kelas tak ngantuk. 😊"

Alhamdulillah, student pun tidak ketinggalan untuk minum esp. bertenaga dengan esp.

Student pun memerlukan supplement untuk menampung lompong-lompong nutrient yang tidak mencukupi untuk badan.

Nutrisi yang mencukup InsyaAllah akan menjadikan badan kita lebih sihat dan bertenaga untuk meneruskan tugasan harian. Baik seorang pelajar, suri rumah, pekerja. Anda semua memerlukan kesihatan yang baik untuk meneruskan tugasan yang diamanahkan.

Alhamdulillah dah habis satu canister esp, customer ni repeat order lagi dengan tambah Omega Guard pula.

Semoga diberi kesihatan yang terbaik.😊


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Wednesday, October 11, 2017

Promosi ESP Oktober 2017




Bulan ni amat bertuah kerana Shaklee mengadakan promosi ESP. Ramai yang bertepuk tangan gembira. Termasuk juga lah diri nin ☺️

Promosi ESP ni ramai peminatnya kerana banyak manfaat.

Jom kita tengok ESP sesuai untuk siapa.

✅ ESP sesuai untuk ibu mengandung. Bagi mengenyangkan perut dan memberikan tenaga.
✅ ESP sesuai untuk ibu menyusu. Menambahkan susu dan memberi zat kepada anak.
✅ ESP sesuai untuk yang ingin kurus. Memberi rasa kenyang dan tidak lesu. Mengurang keinginan untuk makan.
✅ ESP sesuai untuk kulit berjerawat. Boleh mask untuk mengecutkan jerawat dan parut.
✅ ESP for all. Satu family boleh makan 👍🏻.
✅ Yang tak suka minum soya boleh campur dengan makanan lain.
.
Nak ESP promosi 4 tong??

Pm atau wasap je.

0196581210
Pengedar Shaklee Melaka
Cod : Pulau gadong, Malim, Klebang



Saturday, September 30, 2017

Kelebihan Memberi Anak Susu Ibu

sumber : Baby Center
Susu ibu membekalkan segala yang diperlukan oleh bayi anda untuk berkembang maju selama enam bulan pertama hidupnya.

Menyusukan bayi anda memberi banyak faedah. Berikut adalah di antaranya:
  • Ia mengurangkan risiko bayi mengalami sindrom kematian bayi mengejut (SIDS).
  • Ia membantu bayi anda melawan jangkitan dan membentuk bakteria baik dalam sistem pencernaannya. Bayi anda mendapat kesemua nutrien yang diperlukan untuk membesar dengan baik daripada susu anda, disamping mendapat perlindungan daripada bakteria berbahaya.
  • Susu ibu mengandungi antibodi daripada badan anda yang membantu melindungi bayi anda daripada sakit perut (gastroenteritis), selesema, jangkitan dada dan jangkitan telinga.
  • Ia membantu membentuk ikatan rapat di antara ibu dan anak, dan dapat membantu mengelakkan kemurungan selepas bersalin (meroyan).
  • Ia mempersiap-sediakan bayi anda merasa pelbagai rasa yang berbeza. Berbanding dengan susu formula, susu ibu mempunyai rasa berbeza, bergantung kepada apa yang anda makan. Dengan ini, bayi anda akan kurang cerewet dalam memilih makanan apabila dia sudah bercerai susu kelak.
  • Apabila bayi anda sudah besar sedikit, penyusuan badan menjadi satu cara untuk menenangkan bayi jika dia tidak sihat dan tidak lalu makan. Susu ibu juga membantu bayi sembuh daripada penyakit dengan lebih cepat. Apabila bayi anda sudah mula makan makanan pejal, anda masih boleh meneruskan penyusuan badan.
  • Selain antibodi dalam susu anda, badan anda berfungsi menghasilkan antibodi-antibodi baru sebaik saja anda terdedah kepada jangkitan. Bayi anda mungkin terkena jangkitan, dan sebaik sahaja anda sendiri dijangkiti, badan anda segera bekerja untuk menghasilkan antibodi. Antibodi ini seterusnya dipindahkan ke dalam susu anda, sedia untuk diterima bayi sebaik saja dia menyusu.
  • Jika anda menyusukan bayi anda secara eksklusif selama enam bulan yang pertama, dalam jangka masa setahun hidupnya bayi anda kurang berkemungkinan terkena jangkitan, dan sembuh lebih cepat jika sakit. Oleh itu, anda mungkin mahu berfikir panjang jika hendak menghentikan penyusuan badan atau menggabungkannya dengan susu formula.
  • Susu ibu juga mengurangkan risiko bayi mendapat masalah nafas berdehit dalam zaman awal kanak-kanaknya dan ekzema yang teruk. Malah ia juga membantu mengelakkan bayi mendapat penyakit serius seperti leukimia, serta membantu bayi membesar dengan berat badan yang sihat. Ini seterusnya membantu anak mengelakkan penyakit berkaitan berat badan seperti kencing manis jenis ke-2 apabila dia lebih besar.
  • Susu ibu mempunyai rantai ganda asid lemak politaktepu, yang penting untuk membantu perkembangan otak bayi.
  • Penyusuan badan juga merupakan pilihan yang paling sihat bagi anda. Ia membantu anda mengurangkan berat badan dan mengekalkannya di kemudian hari. Ia mengurangkan risiko anda mendapat kencing manis jenis ke-2, kanser payudara pra-menopaus dan kanser ovari. Untuk satu jangka masa, penyuan badan juga menghentikan sementara ovulasi, maka anda bebas daripada haid untuk tempoh tertentu.
  • Dari sudut praktikal, satu faedah besar penyusuan badan ialah ianya sangat mudah diurus. Tiada apa untuk dicuci, disteril atau disediakan.
  • Anda dan bayi anda akan gembira melakukannya, dan anda akan merasakan satu kepuasan melihat dia membesar dan berkembang. Dan semua itu disebabkan usaha anda!

Disemak oleh pendidik antenatal dan kaunselor penyusuan badan, Jennifer Hor. Beliau juga merupakan penulis bersama Asian Parenting Today.


Sumber : Baby Center

Kepentingan Omega Guard Untuk Ibu Hamil


Kepentingan Omega guard untuk ibu hamil.

Penyelidikan telah mengesahkan penambahan EPA dan DHA kepada diet wanita hamil memberi kesan berikut:

★meningkatkan perkembangan penglihatan dan kognitif bayi
★mengurangkan risiko alergi di kalangan bayi
★mencegah kelahiran pramatang
★mengurangkan risiko pre-eklampsia
★mengurangkan risiko bayi lahir kurang berat
★mengurangkan risiko ibu kemurungan (post-natal depression).

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, September 29, 2017

Kolesterol Turun Dengan Omega dan Phytocol

Kolesterol Turun

Alhamdulillah, lepas consume Omega guard dan phytocol selama sebulan macam tu..bacaan kolesterol menurun ke 5.2 je dari 8.6

Bacaan dah normal!!!

Koleaterol tinggi amat bahaya di mana mereka yang mempunyai bacaan kolesterol tinggi berisiko tinggi untuk strok, serangan jantung dan buah pinggang.

Sayangi diri. Cegah sebelum parah!

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Kenapa Saya Amal Omega dan Lecithin?

Setiap pagi saya mesti telan 2 biji omega, 3 biji lecithin. Bukan untuk nak kurus je tau! Banyak lagi manfaat lain.

Sebab apa saya ambik omega dan lecithin?

Omega - menguatkan daya ingatan saya. InsyaAllah. Suri rumah pun nak kena kuat daya ingatan juga. :) banyak benda nak kena mengingat ni.

Lecithin - bertindak sebagai transport menghantar maklumat yang diperlukan ke otak untuk ditafsirkan. Haaa..dah macam komputer plak..hihi

Kesimpulannya omega dan Lecithin ni juga untuk otak disamping nak kurus juga :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, September 28, 2017

Jarang Demam, Selsema, batuk Walaupun Berada Di Nursery

Tidak dinafikan sesetengan kanak-kanak yang berapa di pusat asuhan mudah dijangkiti penyakit.

Wani nak share testimonial dari seorang ibu saudara yang prihatin terhadap anak saudaranya yang bernama Anis.

Jika dulu Anis mudah dijangkiti DEMAM, SELSEMA dan BATUK. Alhamdulillah kini TIDAK LAGI.

Hanya KONSISTEN memberikan 2 supplemen ni je.
1. Omega Guard
2. Meal Shakes


Jika anda mengalami masalah yang sama dan PRIHATIN terhadap kesihatan kesayangan anda atau inginkan penjelasan yang lebih lanjut tentang Omega Guard dan Meal Shakes, jom kita bercit-cat :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Kebaikan Omega untuk Ibu Hamil

Apa khasiat dan kebaikan Omega Guard pada ibu?

Omega 3 ni bagus untuk perkembangan otak bayi.

Ada kajian menunjukkan, ibu yang makan 1000mg omega 3 semasa mengandung dan menyusukan anak, perkembangan minda anak lebih pantas dari ibu yang makan pada 100mg omega3 sehari.

Tambahan pula, Omega Guard mengandungi EPA yang bagus untuk jantung dan sendi. Mengurangkan risiko sakit jantung sebab omega 3 halang pembentukan lemak tak baik.

Ingin tahu lebih lanjut tentang Omega Guard Shaklee? Klik disini

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, September 27, 2017

Kelainan Omega Guard Shaklee

Ada yang kata...size omega guard Shaklee ni kecik comel je banding dengan size minyak ikan lain di pasaran yang besar gedabak..hehe

Saya pun tak pernah makan jenama lain..orang lain yang dah makan mungkin tau kan.. :)

Dah la size kecil comel je..kandungan EPA + DHA adalah yang paling tinggi..mengandungi asid lemak yang pekat kerana melalui 3 kali proses penyulingan berperingkat. Memang concentrate habis la kan.

Produk shaklee banyak yang concentrate2 ni..JIMAT!

Ingin tau lebih tentang Omega? klik disini

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Siapa Yang Memerlukan Omega

Omega 3 merupakan supplemen WAJIB bagi mereka yang mementingkan penjagaan kesihatan.

Omega 3 bagus untuk:
1. Jantung
2. Mata
3. Otak
4. Tulang

Siapa yang memerlukan omega 3?
1. Ibu hamil - perkembangan otak bayi dalam kandungan, mengurangkan risiko bayi lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi selepas bayi dilahirkan

2. Ibu menyusu - perkembangan otak bayi

3. Kanak-kanak berusia Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yang sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yang pintar memerlukan makanan yang kaya dengan asid lemak Omega 3, DHA dan EPA dan bagus untuk sistem imunisasi kanak-kanak, asma, eczema

4. Individu yang ingin mengawal berat badan - omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat

5. Individu yang ingin meningkatkan kepekaan, daya ingatan dan kecekapan kerja

6. Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi

7. Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan (tulang dan sendi)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, September 26, 2017

Otak Lebih Tua Dari Usia

Otak lebih tua dari usia???

Otak nak pakai lamaa...mana mungkin boleh tua dari usia..

Nak otak muda? Jangan tinggalkan Omega-3 kerana sekiranya diet kita kurang asid lemak omega 3 otak kita menjadi 2 tahun lebih tua dari usia.


Otak muda...cepat serap..cepat hadam macam sponge bob square pants..hihi.

Ingin mengetahui tentang Omega Guard Shaklee? klik-------->>> Di Sini

Fungsi-fungsi Omega Guard

Tahukah anda?

Minyak ikan omega 3 dapat mengurangkan lemak-lemak yang berada pada jantung kita.

Selain itu, terdapat banyak fungsi-fungsi omega yang perlu anda ketahui:

1) Mencegah salur darah dari tersumbat
2) Mengelak berlakunya stroke
3) mengekalkan tekanan darah normal
4) Merendahkan kolestrol
5) Membantu otak mudah menghafal
6) Mengatasi asma & batuk
7) Memecah lemak degil
8) mencegah kanser paru2, payudara, prostat dan kolon.
9) Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih efektif
10) Memelihara fungsi2 sendi dan gout
11) Mencegah insomnia dan membantu kurangkan tekanan atau stress
12) Sesuai diberi pada kanak-kanak autism dan hiperaktif


Semoga bermanfaat dan dapat membantu anda di luar sana :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, September 25, 2017

Manfaat Vivix

Manfaat Vivix Shaklee
  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Sunday, September 24, 2017

Darah Tinggi Dah Turun, Badan Bertenaga Dengan Vivix

Darah Tinggi Dah Turun, Badan Bertenaga Dengan Vivix

Alhamdulillah. Syukur pada Allah.

Masih lagi mengamalkan vivix. Dah botol ke 3. Since ada kencing manis dan darah tinggi memang akan cepat letih dan lesu. Alhamdulillah sekarang dah beransur ok. dah tak lesu dan darah tinggi dah mula turun.

Berikut kelebihan muscadine grape dalam Vivix :

-Muscadine Grape adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom (lebih 1 kromosom berbanding anggur lain). Ia memberikan banyak faedah kesihatan termasuklah fungsi sistem imun tinggi, antipenuaan khas dan antioksidan terbaik

-Saiz Muscadine Grape ini lebih besar dari biasa, lebih kurang 5cm diameternya, seakan sebiji buah plum. Terkandung Resveratrol dan Polyphenols di dalamnya.

-Terkandung juga Asid Ellagik yang membantu dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser , anti virus dan anti bakteria. -Kompaun Polyphenols dalam Muscadine Grape adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada wain merah.

-Terkandung 6 x Ganda Resveratrol lebih tinggi daripada anggur biasa.

-Muscadine Grape juga mempunyai lebih banyak serat diet berbanding nasi atau oat.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sesudu Vivix Sebelum Tidur

Dah nak lelap ke tu??

Ehh jap-jap. Dah lupa ke kena telan 1 sudu vivix sebelum tidur? Ish ish...

Mana boleh lupa maaaaaa. Sedap tu vivix, sari tak telan boleh buat gila bayang taw! Dengan rasa yang masam manis, pekat melekat lagi. Perghhhhh!!!!

Sisa-sisa vivix yang melekat kat sudu tu memang jilat kasi licin dan jangan tinggal sikit pun taw. Kalau tak, rugi lerrr. Aduyaiiii

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.


Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.


Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, September 23, 2017

Produk Shaklee Selamat Atau Tidak?

Produk Shaklee Selamat Atau Tidak?

Apabila kita nak amalkan sesuatu makanan tambahan atau supplement, sudah tentu kita selidiki terlebih dahulu adakah ianya selamat atau tidak.

Produk makanan tambahan yang tidak selamat sudah tentu mengundang bahaya, bukannya menambahbaik kesihatan kita!

Benar, tidak semua makanan tambahan selamat!

Jadi, kembali kepada persoalan kita,

Produk Shaklee Selamat Atau Tidak?

Baiklah, untuk menjawab soalan ini, marilah kita kaji terlebih dahulu apa itu Shaklee.

Shaklee percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

Kisah Shaklee bermula sekitar 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

Hari ini, Shaklee merupakan syarikat pemakanan semulajadi #1 di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Kami melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk kami Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.

Produk Shaklee Selamat?
 
Keselamatan dan Standard Shaklee Tiada Tandingan!

 Keselamatan dan standard Shaklee tiada tandingannya bagi memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat.

  • Shaklee telah melaburkan lebih USD 250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.
  • Setiap tahun, Shaklee menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk, serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan
  • Shaklee hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk kami.
  • Produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapat di dalam produk pesaing.
  • Shaklee bekerjasama dengan Ahli Toksikologi untuk mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan Shaklee sentiasa mengemaskini senarai ini untuk memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk Shaklee.
TIADA Bahan Tiruan:
TIADA Perisa Tiruan
TIADA Pemanis Tiruan
TIADA Pengawet Tiruan
TIADA Pewarna
TIADA MSG
TIADA Lemak Trans

TIADA Bahan Kimia:
TIADA Paraben
TIADA Bisfenol-A
TIADA Dakwat Toksik
TIADA Peluntur Klorin
TIADA Formaldehid
TIADA Natrium Hidroksida


Produk Shaklee Ada Kajian?

 
Para saintis Shaklee sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya.


PERTAMA: LEBIH 100 PEMBENTANGAN DAN KAJIAN SAINTIFIK DITERBITKAN

Produk kami disokong oleh lebih daripada 100 pembentangan dan kertas saintifik yang diterbitkan, yang membuktikan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda. Salah satu ujian ini ialah Kajian Penanda Aras, yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tiada suplemen sama sekali.

KEDUA: KAJIAN TELOMERE

Kajian Telomere menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere lebih lama berbanding pengguna sihat tanpa suplemen.

KETIGA: PATEN SHAKLEE

Produk Shaklee mempunyai lebih daripada 70 paten dan sedang-dipaten..

KEEMPAT: SISTEM PELEPASAN BERPATEN

Sistem pelepasan berpaten Shaklee dicipta untuk memperbaiki dengan ketara kadar penyerapan nutrien utama dalam tubuh, menyediakan nutrien yang betul, di lokasi yang betul dan pada masa yang tepat.

Layari healthresource.shaklee.com untuk lampiran lengkap penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.

Shaklee terus menerajui dengan Inovasi Produk Hebat

Di Shaklee, inovasi tidak pernah terhenti. Sejak kami memikul tanggungjawab dan dedikasi untuk melaksanakan legasi dan warisan inovasi Dr. Shaklee untuk membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih baik, kami sentiasa mencari peluang dari sains dan alam semula jadi untuk mendapatkan penyelesaian baharu demi kehidupan yang lebih baik.

Dr. Forrest C. Shaklee Global Innovation Center memiliki peralatan saintifik yang moden dan termaju untuk memastikan produk Shaklee memenuhi dan melangkaui standard tertinggi industri untuk ketulenan dan keselamatan produk. Semua produk dalam portfolio Shaklee akan dibangunkan dan diuji di dalam kemudahan ini menggunakan fungsi R&D, termasuk penyelidikan pemakanan dan nutrisi, pembangunan bahan dan ramuan, pembangunan produk/proses, jaminan kualiti, dan kawalan kualiti. Dengan adanya kemudahan ini, Shaklee kini mempunyai lebih daripada 60 Saintis yang berpusat di perbandaran Pleasanton.

    "Inovasi dan sains adalah nadi dan teras untuk segala yang kami lakukan di Shaklee. Pusat inovasi ini adalah satu langkah lagi sebagai pelaburan berterusan kami di masa hadapan, dengan matlamat terunggul untuk membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih lama, lebih sihat." - ROGER BARNETT, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee Corporation.


 Produk Shaklee Berkesan?


Landmark Study: Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shakle
 

Satu Kajian Penanda Aras

Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shaklee adalah kajian perintis tentang penggunaan suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa: mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain atau tidak mengambil makanan tambahan sama sekali.

Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shaklee (Shaklee Dietary Supplement Study) adalah kajian bebas oleh University of California, Berkeley, ke atas corak penggunaan, status kesihatan dan nutrisi pengguna jangka panjang pelbagai suplemen pemakanan. Kajian rentas-silang ini telah diterbitkan dalam Nutritional Journal, jurnal saintifik ulasan-sejawat atas talian pada Oktober 24, 2007. Sila klik
http://www.nutritionj.com/content/6/1/30 untuk maklumat lanjut.

Hasil kajian ini membantu mengesahkan apa yang telah kami di Shaklee tegaskan selama ini.
  • Pendekatan gaya hidup sihat jangka panjang Shaklee merangkumi pilihan pemakanan bijak dari segi pemakanan seharian dan suplemen, serta bersenam untuk mencapai dan mengekalkan berat yang sihat ternyata akan menyokong kesihatan dan kesejahteraan yang optimum.
  • Dan kami mahu anda memastikan bahawa gaya hidup sihat anda turut merangkumi diet yang bijak, pengambilan suplemen, dan strategi senaman semasa anda berusaha untuk mencapai kesihatan yang optimum.


... dan keputusannya amat Mengagumkan!

  •     Tahap Nutrien Darah yang Baik
  •     Penanda Bio Utama Kesihatan Jantung yang Baik
  •     Kekerapan Penyakit Lebih Rendah
  •     Tahap Selamat Vitamin D dan Zat Besi

PENGGUNA SUPPLEMENT SHAKLEE MEMPUNYAI:
  • Risiko Penyakit Jantung Lebih Rendah
  • 11% Nisbah Kolesterol Lebih Rendah
  • 33% Tahap Trigliserida Lebih Rendah
  • Penyakit Berkaitan Otak dan Jantung Lebih Rendah
  • 36% Tahap Homosisteina Lebih Rendah
  • Risiko Penyakit Jantung, Kanser, Kencing Manis Lebih Rendah
  • 59% Tahap Protein Reaktif-C Lebih Rendah
  • 39% Risiko Peningkatan Tekanan Darah Lebih Rendah
  • 73% Risiko Kencing Manis Lebih Rendah

Pengedar Shaklee di Paka / Kertih

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)



Pengedar Shaklee Paka Kertih Terengganu

Kepada warga Paka/Kertih yang ingin mendapatkan produk Shaklee, anda boleh berhubung dengan Kak Tie yea. Insya Allah Kak Tie akan memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada anda!

Jika anda tidak tahu produk mana yang sesuai, ceritakan kepada Kak Tie masalah kesihatan anda dan Kak Tie akan cadangkan supplemen mana yang sesuai.

Jom dapatkan produk Shaklee anda hari ini. Semestinya SELAMAT, SEMULAJADI dan BERKESAN. Hanya di Shaklee.

Yang berminat nak buat side income dengan Shaklee bersama Kak Tie, jangan malu, jangan segan..anda dialu-alukan...Kak Tie akan guide anda untuk sama-sama berjaya. InsyaAllah

Untuk Order Shaklee dengan Pengedar Paka/Kertih, anda boleh hubungi Kak Tie di Fb : Yatie Ibrahim

Friday, September 22, 2017

2 Cara Menjadi Ahli Shaklee

Untuk jadi ahli Shaklee ada 2 pilihan:


1. BERBAYAR


Registration fee RM 69.
Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:

- Product Guide
- Business Guide
- Shaklee Difference
- Mini Product Guide

All about ilmu :)
Starter Kit Shaklee 2017

2. FREE MEMBERSHIP (KEAHLIAN PERCUMA)

Beli mana-mana produk Shaklee pilihan anda berharga sekitar RM 680 untuk mendapatkan Keahlian Percuma!

Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:

- Product Guide
- Business Guide
- Shaklee Difference
- Mini Product Guide

Kami akan uruskan registration anda secara online.


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1. Membeli dengan harga ahli

- PENJIMATAN 15%-20% dari harga runcit.
- Setiap pembelian produk ada points (UV) yang boleh ditukarkan kepada cash bonus* (minimum 150 UV sebulan) 😊

2. Sistem online yang boleh diakses 24 jam!

Login menggunakan ID anda di website www.shaklee2u.com.my untuk

- Membuat belian
- Mendaftar ahli baru di bawah anda
- Check points (UV) semasa anda
- Check BONUS anda

Semuanya di hujung jari!


JIKA TIDAK MAHU BERNIAGA (MAHU MAKAN SENDIRI)

1. Anda layak dapat cashback (bonus) jika melebihi 150 points (UV) sebelum 1 haribulan berikutnya. Lebih kurang RM480 belian. Cashback (bonus) tersebut akan dimasukkan terus ke akaun bank anda!

2. Anda TIDAK wajib membuat belian setiap bulan. Tiada paksaan!


JIKA MAHU MENJANA INCOME 2-3-4-5 ANGKA DENGAN BISNES SHAKLEE

1. Anda boleh bermula bila-bila masa!

2. Sistem dropship - TANPA modal

Tak perlu melabur ribuan ringgit! Tak wajib ada stok di tangan. Apabila customer bayar pada anda, barulah anda beli di online system. Shaklee boleh poskan terus kepada customer. Sangat mudah!

3. Anda layak grab peluang 3C yang ditawarkan oleh Shaklee - CASH, CAR, dan CONVENTION!

4. Training oleh pihak Shaklee disediakan setiap minggu yang disampaikan oleh NUTRITIONIST (pakar Nutrisi) Shaklee! (Shaklee bukan calang-calang produk :))

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Pengedar Shaklee di Meru Raya

Shaklee di Meru Raya
Put adalah pengedar sah Shaklee yang menjalankan bisnes produk Shaklee untuk anda sama ada melalui pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak atau penghantaran terus ke rumah khasnya di penghantaran di area Meru Raya, Chermor, Ipoh dan sekitarnya atau di mana-mana berdekatan atas persetujuan bersama.

Untuk penghantaran di kawasan Meru Raya Put akan buat penghantaran selepas waktu bekerja iaitu selepas jam 5.30petang. Manakala penghantaran ke Chemor dan Ipoh akan dilakukan pada hujung minggu sahaja.

Anda juga boleh datang ambil sendiri di rumah Put di Taman Meru Perdana. Sebolehnya maklumkan terlebih dahulu sama call/SMS/WhatsApp ke 019-326 5417. Kalau tak sempat, boleh online dulu, ushar2 di FB Personal Put atau di FB Fanpage Kiosk Vitamin Ibu.

Jika anda perlukan suplemen semulajadi Shaklee ini bagi KESUBURAN, KEHAMILAN, BERSALIN/BERPANTANG, PENYUSUAN IBU, MASALAH BERAT, KESIHATAN ANAK2 dan sebagainya anda boleh hubungi terus ke maklumat perhubungan di atas ya :)

~ Always Caring, Always Here!

Thursday, September 21, 2017

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee
Assalamualaikum dan hai :)

Hari ini wani nak share bagaimana cara semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee.

Ada beberapa langkah untuk semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee.

LANGKAH 1:
Klik link http://npra.moh.gov.my/. Anda akan tiba ke laman web ini:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 2:

Klik pada button QUEST PRODUCTS SEARCH
Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

 Anda akan tiba ke laman web ini:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 3:

Scroll ke bawah sedikit sehingga berjumpa:
Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 4:

Pilih search by Product Registration Number dan masukkan nombor pendaftaran KKM produk yang anda ingini.

Sebagai contoh, kami masukkan nombor pendaftaran KKM Sustain Released Vita C iaitu MAL13085068NC:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Maka akan keluar keputusan berikut:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Itu saja langkah-langkahnya. Mudah sahaja kan?


Untuk melihat senarai nombor pendaftaran KKM produk-produk Shaklee, boleh klik di sini.

Moga bermanfaat!

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee

SENARAI SUPPLEMENT SHAKLEE & NOMBOR PENDAFTARAN KKM

1. Alfalfa Complex: MAL10053686XC
2. B Complex: MAL12035068NCZ
3. Carotomax: MAL11125035NC
4. DTX Complex: MAL07090948TC
5. Garlic Complex: MAL11080026TC
6. GLA Complex: MAL12035070NC
7. Herb-Lax: MAL10080110TC
8. Lecithin: MAL12015012NC
9. Omega Guard: MAL12015013NC
10. Ostematrix: MAL07081510XC
11. Peppermint Ginger: MAL11040031TC
12. Phytocol-ST: MAL13045016NC
13. Sustained Release Vita-C Plus: MAL13085068NC
14.Vita E Complex: MAL12075024NC
15. Vitalea Iron Formula: MAL07081506XC
16. Vitalea for Children: MAL13115143NC


Produk supplement berbentuk serbuk dan cecair seperti berikut tidak memerlukan pendaftaran KKM kerana ia di bawah kategori makanan:

1. Collagen Powder
2. ESP
3. Meal Shakes
4. Nutriferon
5. Performance Orange
6. Vivix
7. Cinch Tea Mix
8. Cinch Shake Mix


Bagaimana nak sahkan di KKM? Klik entry ini untuk Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee.

Wednesday, September 20, 2017

8 Khasiat Vitamin E

8 Khasiat vitamin E:

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Membantu dalam masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

8. Boleh buat masker dan letak pada parut atau jerawat. InsyaAllah membantu.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Loya Waktu Hamil

Kenapa saya SANGAT SUKA dengan PERFORMANCE DRINK (PD)?

Ok, intro skit ye :)

Minuman ni sebenarnya direka Khas untuk para angkasawan NASA dan juga para atlet. Saya pun amik..saya bukan angkasawan..tapi saya nak stamina macam angkasawan :)

Di kala pening, loya waktu HAMIL ni, PD lah yang menjadi pilihan saya! Alhamdulillah, pening dan loya hilang selepas pengambilannya. Badan terasa FRESH dan SEGAR. Boleh la wat keje rumah, tak da la lembik je :)

Bukan saya sorang je yang ambil PD dalam rumah ni...hubby pon amik juga bila SAKIT KEPALA, PENING, SELSEMA. Alhamdulillah, cepat je hilang. Selain tu, badan lebih CERGAS dan BERTENAGA selepas pengambilannya.

Sebab itulah, saya SAYANG SANGAT kat PD! :)

Rasanya pun sedap! NATURAL oren gitu :)

Jom dapatkan PD hari ni!

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, September 19, 2017

Cara-cara Pengambilan ESP Shaklee




Ramai yang tertanya-tanya ESP ni boleh campur dengan minuman lain tak? Ada macam-macam cara pengambilan ESP ni tau.

Di bawah adalah cadangan-cadangan pengambilan ESP Shaklee.

Mana 1 pilhan anda?

❤️ESP + Air suam

❤️ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)

❤️ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu. after few hours. blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)

❤️ESP + Susu Anmum

❤️ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee

❤️ESP + Nesvita 3in1

❤️ESP + jus twister tropicana

❤️ESP + Ribena

❤️ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)

❤️ESP + Milo/Horlicks

❤️ESP + sirap bandung

❤️ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecik serbuk Shaklee fiber (jika ada)

❤️ESP + KOKO + OAT

❤️ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL

❤️ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)

❤️ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend

❤️ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.

❤️ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)

❤️ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang

❤️ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!


Best sangat kan? Jom cuba semua resepi di atas 😍



Shaklee Kolagen adalah dari sisik ikan merah

kenapa dari ikan merah?

Ikan merah ni hidup secara bebas dalam laut sedalam 5000 meter, jadi ianya bebas dari pencemaran.

5000 meter dalam tu. Semakin dalam, tekanan semakin tinggi. Ikan biasa sukar untuk hidup di bawah keadaan laut yang bertekanan tinggi. Hebat betul ikan merah ni kan. Maha Suci Allah.

Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas dalam lautan dalam.

Sebab itu lah, kolagen yang terhasil dari sisik ikan merah TAHAN LASAK dan ELASTIK, kepaduan sel yang sangat tinggi, tinggi kapasiti dalam MENGEKALKAN KELEMBAPAN, jisim molekul yang SANGAT RENDAH (1000 dalton)..MUDAH SERAP!

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, September 18, 2017

Pil Kalsium Pilihan Saya

Tahukah anda?

Orang dewasa memerlukan 1000mg hingga 1200mg kalsium dalam keperluan harian. Keperluan meningkat bagi golongan tertentu seperti wanita mengandung, ibu menyusu serta warga tua.

1 biji OSTEMATRIX = 1 gelas susu TINGGI KALSIUM = 80 BIJI BADAM

1 gelas susu membekalkan ~ 300mg kalsium. Jadi, kita perlu ambil lebih kurang 4 gelas susu dalam sehari.

Tapi dengan Ostematrix, kita hanya perlu menelan 4 biji sahaja. Mudahkan? :)

Sebotol Ostematrix membekalkan 120 biji. Bermakna bersamaan dengan 120 gelas susu tinggi kalsium laa dan juga 9600 biji badam...wahhhh, banyak tu...macam mana nak telan???

Haaa, carilah Ostematrix ;)

Hahhh..tunggu apa lagi, jom dapatkan Ostematrix anda :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

Pembantu Rumah Anda

Atas dari kiri : Basic H, botol penyembur dapat free kalau beli 1 set
Bawah dari kiri : Dish Wash Concentrate, fresh laundry Concentrate, Soft Fabric Concentrate.



1. Basic H - 1001 kegunaan. Boleh mop lantai, sebagai baja tumbuh-tumbuhan, untuk kebah demam (serap haba 3 kali ganda berbanding air biasa), basuh toilet, lap perabot, cuci dapur kesan minyak-minyak, cegah singki dari tersumbat dan macam-macam lagilah. Ada 1001 kegunaan. Bayangkan kalau saya listkan semua. Argghh..panjang berjela la nanti. hehe.

2. Dish Wash Concentrate - cepat hilangkan kesan lemak dan minyak, basuh botol susu baby, pinggan mangkuk. Jimat pun jimat, hanya beberapa titik dish wash sahaja mampu mencuci timbunan pinggan mangkuk yang banyak. Rumusannya yang tidak bertoksik, hipoalergenik, tanpa klorin, lembut pada tangan, pH seimbang dan tanpa bahan kimia berbahaya. SELAMAT, SEMULAJADI, BERKESAN.

3. Fresh Laundry - suka haruman baunya yang natural dan sangat jimat ok! hanya sesudu teh je untuk cucian guna washing machine. Tak percaya? saya pun tak percaya pada mulanya, sebab biasa guna 2 scoop sabun. haha. Tapi, believe me! betul sebab ianya SUPER CONCENTRATE! patutlah ada yang guna tahan 4/5/6 bulan dan apa yang penting ianya NATURAL tak da bahan kimia. Sesuai basuh baju kita atau baju-baju baby. Baby ni kulit sensitif tau, tak bleh basuh dengan sembarangan sabun. Best sangat guna fresh laundry ni. Saya pun sudah jatuh chentaaa dengannya!..hihi

4. Soft Fabric Concentrate - guna 1 oz je untuk 1 cucian mesin. Wangi tak yah cakap la, tambah pula dengan fresh laundy concentrate, memang best je. Rasa nak peluk-peluk je baju yang dah kering tu..hehe..jimat dan berbaloi-baloi.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

Sunday, September 17, 2017

Rahsia Bertenaga di Bulan Puasa Walaupun Hamil

Biasa ibu-ibu yang hamil bila masuk je bulan puasa mula la risau macam mana nak bagi badan tahan dan bertenaga je walaupun tengah berpuasa.

InsyaAllah kita ikhtiar untuk nak sentiasa bertenaga walaupun tengah berpuasa. Jom baca pengalaman Puan Eina bagaimana beliau cergas ketika hamil walaupun berpuasa.



"Pengalaman hamil kali kedua dengan ESP. Masa bulan puasa tahun lepas pregnant 8 bulan dan menyusukan si kakak yang berumur 3 tahun. Family tak percaya sebab nampak sihat dan bertenaga je siap boleh puasa penuh walaupun dah sarat dan sibuk dengan kerja-kerja / kelas-kelas bisnes siangnya.

Syok sangat minum ESP + performance drink + kurma.

Rahsia makan sahur untuk makyong kekal bertenaga sepanjang hari berpuasa. Suami pon tumpang skali. Katanya memang berbeza dengan hari-hari yang tak sahur dengan ESP.

Siapa nak ganti puasa tu memang saya rekemen bersahur dgn ESP."

Alhamdulillah, suka dengar pengalaman Puan Eina yang bertenaga dan boleh berpuasa penuh walaupun tengah sarat. :)

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

ESP Shaklee Untuk Siapa

Assalamualaikum dan hai! :)

Sebenarnya siapa yang memerlukan ESP Shaklee? Jawapannya adalah semua orang memerlukan ESP kerana ESP adalah protein dan protein merupakan makanan sel. Sel yang sihat akan menjadikan badan kita sihat dan mampu menyerap nutrien dan zat dari makanan yang kita makan.

Bagaimana ESP membantu?

Wanita yang sedang hamil

ESP kuatkan rahim kita dan membantu pembentukan otot bayi. Protein bagus untuk tumbesaran.


Wanita yang menyusukan anak

ESP membantu memekatkan susu ibu. Protein yang mencukupi menjadikan kita cukup tenaga dan menghasilkan susu yang berkhasiat dan berkualiti


Sesiapa yang nak stabilkan hormon

ESP mengandungi kacang soya yang kaya dengan isoflavone. Ia berfungsi membantu memulihkan hormon wanita dengan mengeluarkan darah kotor dan mengantikan dengan protein yang diperlukan


Sesiapa yang mahu kurus

ESP membuatkan kita rasa kenyang. Nafsu nak makan pun berkurang


Individu yang selalu sibuk dan nak cepat

Penyediaan yang mudah untuk individu yang tak sempat nak sarapan dan ia mengenyangkan


Sesiapa yang ingin kekal sihat

ESP menguatkan sistem imun tubuh, pelengkap nutrien dalam badan kita. Membantu mengurangkan risiko kanser dan mempertingkatkan tahap kolesterol yang baik dalam badan


Sesiapa yang nak cantik

ESP membuatkan kulit kita anjal, gebu, nampak lebih cerah dan berseri.


Sesiapa yang nak berpuasa

ESP membekalkan tenaga berpanjangan. InsyaAllah bertenaga sepanjang berpuasa.


ESP sememangnya sesuai untuk semua lapisan!


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

Saturday, September 16, 2017

Vivix Untuk Kulit Cantik

Lumrah seorang wanita yang inginkan kulit yang cantik, halus, mulus, gebu, bersinar dan seangkatan dengannya. Tipu la kan kalau kata seorang wanita tu tak menginginkan kulit yang sihat dan cantik. Bukan wanita je, lelaki pun sama juga tau! :)

Masalahnya sekarang ni, kenapa kulit kita ni tetap juga dinaiki jerawat, kusam, tak bermaya, kedut, jeragat dan kering. Bukan kata tak usaha untuk cantikkan kulit, namun produk-produk yang kita guna tu mula-mula je buat kulit kita cantik, lama-lama kulit kembali berjerawat malahan makin banyak pula.

Kenapa agaknya kulit kita dirundung masalah?

1. Kulit kering dan berkedut - Selalu terkena sinaran dari pancaran cahaya matahari. Lapisan kulit di bawah mata adalah yang paling nipis. (mudah berkedut)

2. Kulit pucat dan tak bermaya - Tidak mengamalkan makan sayur hijau, buah buahan dan berat badan berlebihan

3. Kulit kemerah-merahan - kafien yang terlalu banyak dalam badan boleh boleh mengeringkan kulit, memberikan penampilan yang merah dan kering

4. Jerawat - Diet tinggi omega-3 (ditemukan pada ikan seperti salmon atau mackerel), buah dan sayuran segar dianggap cara terbaik untuk mencegah atau mengurangi jerawat. Omega-3 telah terbukti untuk mengawal produksi sebum.

5. Lingkaran hitam di mata - penyebab biasanya adalah kurang tidur. Kurangnya zat besi - anemia - mungkin menjadi penyebab lingkaran hitam di bawah mata Anda.  Zat besi , kekurangannya boleh memperlambat penciptaan kulit baru dan dapat menyebabkan wajah kelihatan  pucat dan gelap di bawah mata. Kulit di bawah mata sangat nipis, sehingga warna kebiruan dari pembuluh darah akan kelihatan.

Namun, jangan risau. Anda berpeluang untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat dengan hanya mengamalkan Vivix. Supplemen yang dihasilkan dari kajian bertahun-tahun.

Rita Rudaini pengguna tegar vivix
Kandungan utama vivix

1. Muscadine Grape
- Mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, ia juga bertindak sebagai anti virus dan anti-bakteria

2. Purple Carrot
 - Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung

3. Elderberry (Sambucus Niagra)
- Mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung,mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman

4. Polygonum Cuspidatum
 - Melambatkan proses penuaan,merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah,mengurangkan berat badan


Mekanisma VIVIX berfungsi
  • mempertahankan DNA (defense)
  • memberikan tenaga DNA (energy)
  • memulihkan DNA (repair)
  • meningkatkan DNA (performace)

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

Vivix Untuk Warga Emas



Duhai bonda, duhai ayahanda.

Rindunya pada mak ayah di kampung. Tapi tak dapat jenguk selalu mereka kerana sibuk mencari rezeki diperantauan.

Kebiasaan mak ayah kita yang sudah tua ni badannya sakit-sakit. Ye lah, penat membanting untuk membesarkan kita. Sekarang kita dah ada keluarga sendiri, pendapatan sendiri, apa salahnya kita HADIAHKAN sesuatu pada mak ayah di kampung?

Inilah masanya nak berbakti untuk ayah yang rotan kita sebab ponteng ngaji rumah ustaz, mak yang piaq telinga kita masa curi buah jambu jiran sebelah.

Hari ini, jom kita hadiahkan sesuatu kepada mak ayah sementara mereka masih ada.

Sempena hari Malaysia 🇲🇾 ni, Shaklee mengadakan PROMOSI Vivix dengan belian 2 botol anda akan dapat diskaun 5%

Bukan itu je tau, anda juga berpeluang mendapat cabutan bertuah berupa produk-produk Shaklee yang best-best.

Hanya 1 hari ni sahaja untuk anda bertindak.

Boleh contact kak Ngah di 019 6581210 atau trus whatsapp di sini

Nak tanya tentang Shaklee?
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

Friday, September 15, 2017

Ostematrix Untuk Ibu Mengandung

Ostematrix merupakan supplemen yang terdapat dalam Set Ibu Mengandung. Sesuai untuk ibu-ibu amalkan Ostematrix untuk mendapatkan sumber kalsium yang mencukupi untuk diri sendiri dan juga bayi yang dikandung.

Kalsium sering dikaitkan dengan kesihatan tulang dan gigi. Tulang adalah sistem sokongan badan kita. Jadi adalah penting untuk kita menjaganya supaya sihat dan kuat. Lebih-lebih lagi untuk ibu mengandung, kerana kalsiumnya dikongsi bersama bayi dalam kandungan.


Kandungan dalam setiap pil Ostematrix mengandungi:
  1. Kalsium - Blok binaan untuk tulang 
  2. Magnesium - Membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang
  3. Boron - Membantu metabolisme tulang
  4. Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium
  5. Tembaga, Zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang

Mengapa kalsium penting semasa hamil?
  • Bayi yang berkembang dalam rahim ibu memerlukan kalsium untuk membina tulang dan gigi yang kuat. 
  • Kalsium juga membantu bayi membesar dan membentuk jantung, saraf dan otot yang sihat.
  • Jika protein digunakan badan untuk membina otot, kalsium pula membantu otot lebih sihat. Oleh sebab itulah, dalam set ibu hamil shaklee mengandungi ESP Shaklee untuk sumber protein dan juga kalsium
  • Kalsium juga perlu untuk membangunkan irama jantung yang normal dan kebolehan pembekuan darah.
  • Walaupun garis panduan umum adalah 1,000 miligram sehari (bersamaan dengan tiga gelas susu), wanita yang mengandung atau menyusu memerlukan lebih banyak - 1,200 hingga 1,400 miligram sehari. 
 Ostematrix dalam set mengandung Shaklee

Pengambilan setiap vitamin dalam kuantiti yang sesuai akan membantu mencukupkan khasiat yang diperlukan oleh ibu hamil dan juga anak dalam kandungan. InsyaAllah

Boleh hubungi saya jika ada pertanyaan berkenaan dengan supplemen Shaklee. :)

Terima kasih

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Kelebihan Basic H Shaklee

Basic H Shaklee merupakan 'pembantu rumah' terbaik. Memudahkan kerja-kerja seharian ibu-ibu di rumah. Hanya dengan menggunakan beberapa titis Basic H sahaja, lantai rumah berkilat, sayur layu menjadi segar dan banyak lagi kegunaan dan kelebihan Basic h Shaklee.

Teruja lihat kobis memekar 


Kenapa sayur jadi segar semula?
 
Antara sebab kenapa ia jadi segar semula sebab air yg dicampur dengan basic h adalah bersifat alkali. Ia memudahkan air tersebut meresap ke dalam sel-sel tumbuhan.

Mencuci alatan dapur

Periuk berkilat selepas dicuci dengan basic H

Pencuci paling selamat dan berkesan
 Sememangnya Basic H adalah pencuci serbaguna yang mempunyai 1001 kebaikan.

Selamat, berkesan dan semulajadi.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, September 14, 2017

ESP Shaklee Untuk Kulit

Assalamualaikum dan hi semua! :)

ESP Shaklee Untuk Kulit. Wah! excited ni.

haaa. cer tengok kulit-kulit si penggemar ESP tu, cantik kan?

Sebenarnya ESP ni bukan untuk kulit je. Banyak sangat manfaat ESP Shaklee ni. Tapi sekarang ni Wani nak fokuskan hanya untuk kulit sahaja.

Hanya 1 atau 2 sudu besar ESP setiap pagi, bancuh dengan air masak. Energy maintain, perut kenyang, kulit pun cantik. InsyaAllah.

Antara kesan positif pada kulit setelah mengamalkan ESP Shaklee, ramai yang mendapati:
  1. kulit cantik tanpa make up
  2. kulit semakin cerah berseri
  3. jerawat hilang
  4. parut jerawat hilang
  5. kulit lebih anjal
  6. kulit semakin glowing dan berseri
  7. kulit tidak berminyak
  8. kulit tidak kering
  9. kulit semakin lembap
  10. liang pori semakin mengecil
  11. kulit semakin gebu
  12. jeragat hilang
  13. kulit tak kusam
  14. whitehead dan blackhead semakin hilang
  15. selulit hilang
  16. tona kulit lebih sekata
  17. kulit semakin lembut
  18. stretch semakin hilang
  19. tumit kaki yang pecah semakin hilang
  20. kulit badan cerah dan licin
Phewww. Banyaknya manfaat ESP untuk kulit. Belum cuba, belum tahu. Sesiapa yang ingin mencuba ESP Shaklee untuk kulit, boleh la hubungi Wani ye. :)

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Update Blog Guna Iphone


Assalamualaikum dan hi semua 😊

First time Wani cuba update blog guna iphone. Alhamdulillah rasa macam senang je nak update guna application ni.

Kawan-kawan nak tau ke Wani guna application apa? 😂

Wani just install application Bloguma di App Store

Alhamdulillah lepas ni dah boleh update blog di mana-mana saja 😉

Tiada alasan lagi malas nak update blog naaaa. Hehe

InsyaAllah, semoga istiqomah



Wednesday, September 13, 2017

Promosi Vivix 16 September 2017

Vivix Shaklee - Meningkatkan tenaga di peringkat sel


Alhamdulillah!!!

Yeay! Sempena 16 September 2017 ni Shaklee buat promosi Vivix iaitu dengan belian 2 botol Vivix anda layak dapat 5% diskaun tau! Sehari je tau!

Diskaun Harga 5% (Jimat RM 40)
FREE Membership (Jimat RM 69)
5% Cash Bonus (Extra RM 30+)
FREE Postage (Jimat RM 10)
1x Lucky Dip
(Peluang Hadiah sehingga RM 250++)

Promosi Vivix hanya pada 16 September 2017 Sahaja!


KELEBIHAN Vivix Shaklee

🍇 Perlindungan ANTIOKSIDAN yang tinggi (Awet Muda)
🍇 Membantu mengelakkan KANSER
🍇 Mengawal dalam mengurangkan BERAT badan
🍇 Mengurangkan komplikasi pesakit DIABETES
🍇 Menyokong kesihatan KESELURUHAN

Promosi hanya pada 16 September 2017 sahaja.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Ikhtiar Glaukoma Dengan Vivix

 Testimoni ni adalah dari Dr Ain. Ayah beliau sendiri yang consume vivix untuk penyakit Glaukoma. Jom baca testimoni dari Dr Ain.

Mata makin sihat, rambut tumbuh.
"DULU BOTAK LICIN BOLEH BUAT CERMIN. KINI TIDAK LAGI. EWAH.

Dulu, boleh kira dengan jari, ada berapa helai rambut putih (uban) ayah. Rambut hitam toksah cerita, yilek kot. Ya la, botak licin berkilat boleh buat cermin kot! (sori ayah TERmengata depan2 😜)

Bulan Oktober 2016, ayah di-diagnosed glaucoma. Haru biru hidup ayah. Kami 'penonton' pun turut terasa ke-susah hati-an ayah. Sapa la tak risau kalau diberitahu yang salah satu komplikasi glaukoma ialah buta!

Jadi, Ain bagi ayah Vivix sebagai ikhtiar sihatkan mata. Ayah konsisten sampai sekarang walaupun agak lambat nak rasa kesan Vivix ni kata ayah. Ya la, Vivix ni bukan ubat, tapi suplemen yang menyihatkan dari dalam.

Ain cerita kat ayah pasal Telomere Study. Takkanlah anak dia ni nak memudaratkan ayah sendiri kan. Ada bukti sains lagi. Itulah sebabnya ayah yang tak pernah percayakan suplemen, terus 'setia' dengan Vivix.

Baru ni ke rumah ayah, ayah bagitau yang 'kilat2' kat mata (kata pakar mata, ianya disebabkan aging) dah hilang. Pressure dalam mata (intraocular pressure) pun maintain normal so far. Alhamdulillah syukur...

Dan tiba2 ayah tunjuk belakang kepala ayah. Mak ooii, terkejut Ain, sebab hampir separuh kepala ayah sekarang dah penuh rambut baru hitam2! 😱

Ayah suruh ambik gambar. Inilah hasilnya. Tersengih2 kerang busuk ayah, kepala yang dah sekian lama botak, akhirnya penuh rambut hitam.

Sapa la tak suka, kalau makin berumur makin 'muda'. Hihihi... 😜

Bukan rambut ayah je tau. Mak yang consume Vivix beberapa bulan kemudian dari ayah, pun rambut hitam dah mula nak menguasai kepala mak.

Bai2 rambut putih (uban). You wont be missed. And please dont come back. Hihihi 😜" - Dr Ain

Alhamdulillah segalanya dengan izin Allah, jika ada pembaca yang mengalami masalah yang sama atau ahli keluarga yang mengalami masalah seperti ayah Dr Ain, boleh la ikhtiar dengan vivix. InsyaAllah membantu.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, September 8, 2017

Minuman Tenaga


Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama

Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Tahukah Anda?
Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.

KEISTIMEWAAN Shaklee
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...