"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, November 24, 2017

Kolestrol Menurun

Kolestrol akak ni menurun lepas consume Omega Guard dan Lecithin. Alhamdulillah

“Lepas makan je akak amalkan telan Omega dan Lecithin. Alhamdulillah bacaan cantik.”

Amalkan pemakanan sihat, insyaAllah kita mampu mencegah sebarang penyakit.

Eat healthy
Live healthy
Be healthy

Alhamdulillah :)




Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, November 23, 2017

Nak Cantik Kena Sabar

#NakCantikKenaSabar

Ramai orang yang tak sabar nak kulit cantikkan. Kalau boleh, lepas amalkan produk dalam dua atau tiga hari nak terus nampak cantik bak puteri salju πŸ˜‚

Kalo boleh, nak result cemerlang gemilang terbilang sepantas kilat 😬. Tak cakap orang lain, kak ngah ler tu 🀣

Tapi sekarang dah insof.πŸ˜ͺ



Tengok adik ni, konsisten amal Sr Vitamin C selama 3 bulan. Bukan 3 hari tau!

Hasilnya, kulit adik ni dah cantik berseri. Hanya konsisten amalkan vitamin C shaklee je.

Sabar dan konsisten. Alhamdulillah hasilnya lumayan bangat. πŸ˜ƒ

Tahniah buat adik manis πŸ‘

Oh ye, lupa nak bagitau yang adik cantik ni baru berusia 13 tahun πŸ˜‰

Keistimewaan Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita-C Plus adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Puri Apple

Puri apple 🍎 dah siap untuk #munaaliman

Ibu campur dengan meal shakes sikit 😍

Muna mesti tak sabar nak makan ni. πŸ˜ƒ


Kenapa Kak Ngah campur Meal Shakes?

1. Meal Shakes menyediakan nutrien yang lengkap
Memberi 24 jenis vitamin penting dari vitamin A ke Z mineral dan mineral surih. Kekurangan mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin yang menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. Meal Shakes menyediakan bekalan nutrien utama untuk sel
Kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin yang lain-lain. Ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.

3. Meal Shakes untuk fungsi tumbesaran
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar kanak-kanak.

4. Meal Shakes untuk antioksidan
Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan komponen antioksida untuk melawas penuaan. Kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

5. Meal Shakes dapat mencantikkan kulitMengandungi vitamin B-Complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak anda.

6. Meal Shakes agen detoksifikasi
Kaya dengan serat larut yang membantu (peristalsis kolon dan perut atau pergerakan usus) untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Meal Shakes dapat atasi masalah sembelit yang sering berlaku kepada kanak-kanak.

7. Rasa yang enak untuk semua golongan
Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi, penambahan nutien yang perlu untuk badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, November 22, 2017

Produk Shaklee Baby Sudah Dijual

Product shaklee baby dah mula buka untuk jualan.

Kulit baby ni lagi sensitif dari kulit kita orang dewasa. Apa salahnya kita laburkan sedikit untuk anak-anak tersayang. 😘





Untuk maklumat lanjut tentang produk shaklee baby,  πŸ‘‰πŸ»πŸ‘‰πŸ»πŸ‘‰πŸ» Klik Di Sini

 
Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Menyusu Anak Angkat

Stok Titisan Emas

Apa yang anda nampak dalam gambar di atas?

Ada beberapa titisan emas dalam setiap bekas. Makin lama, makin bertambah.

Di sebalik gambar ni, tergambar kegigihan seorang ibu angkat yang nak sangat-sangat menyusukan anak angkatnya.

Subhanallah. Maha suci Allah.

Terasa sebak, sedih, semua bercampur baur bila lihat gambar di bawah ni.

Beliau berazam ingin menyusukan sendiri anak angkatnya supaya dapat berikan yang terbaik.

Ibu ini mengamalkan set menyusu Shaklee sebagai persediaan untuk menghasilkan susu yang lebih banyak untuk anak angkatnya.

Semoga akak ni berjaya menyusukan anak angkat nanti dengan penuh kasih sayang πŸ’“

Keep it up sis! Allah pandang setiap usaha dan kesusahan akak.

Ingin dapatkan Set Penyusuan Shaklee? Boleh contact info di bawah :)


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, November 2, 2017

Shaklee Baby Product

The Best You Can Do For Your Baby
Assalamualaikum semua dan salam sejahtera :)

Hari ni Kak Ngah nak Share produk terbaru keluaran Shaklee iaitu produk bayi Shaklee.

Ada 3 jenis produk bayi Shaklee:
  • ShakleeBaby Gentle Wash
  • ShakleeBaby Soothing Lotion
  • ShakleeBaby Massage Oil

Apa istimewanya produk bayi Shaklee ni?


GENTLE WASH


  • berasaskan chamomile, lidah buaya organik yang kaya dengan ekstrak oat dan minyak zaitun menghasilkan rasa yang lembut  dan  membersihkan secara lembut.
  • mengandungi 76% organik dan 99% bahan semulajadi.
  • Insyallah tidak menimbulkan alahan ( hypoallergenic) , mempunyai PH yang seimbang dan telah diuji di atas kulit yang sensitif.

SOOTHING LOTION


  • Di rumus khas dengan bahan-bahan semulajadi iaitu aloe organik dan minyak organik (mentega shea, biji bunga matahari, kelapa) yang dapat menambah nutrien kulit dan melembapkan.
  • Minyak lavender,chamomile, rosemary memberikan rasa menenangkan.
  • Sangat bagus untuk kulit baby yang sensitif.

MASSAGE OIL


  • Campuran istimewa minyak organik dan minyak pati untuk pelembab kulit yang lembut.
  • Mengandungi 99% bahan organik dan 99% bahan semulajadi.
  • Lavender dan chamomile bertindak memberi rasa ketenangan.
  • Digunakan untuk urutan bayi selepas mandi.

Wahh, bestkan? Tak sabar nak guna untuk my baby :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, November 1, 2017

Sarapan Dengan Minuman Protein

Sarapan ESP jom! 😊

Kak Ngah suka guna botol kecik molek tu. Senang nak gegar-gegar kan ia. πŸ˜‚

Botol tu pon penuh 300ml je. Letak air masak, ESP 2 sudu besar lepas tu gegar-gegarkan ia. Senang je. Budak-budak kecik pon pandai. 😁

Buka penutup, jangan lupa ambil bau dulu yea. Aroma memang tak boleh tahan. Nak cepat-cepat minum je. Namunnnn, jangan gelojoh yea 🀣

Baca la bismillah dulu supaya kita tak minum bersama syaiton πŸ‘Ή dan jangan lupa niat untuk dapat kesihatan yang baik.

1 botol ni 2 kali teguk je Kak Ngah. 🀣 gelojossnya Kak Ngah!! 😝 Pehtu, dengan buih-buihnya skali nak di sedutnya. Over bebenau. πŸ˜‡

Serius, memang sedap ESP ni. Bagi Kak Ngah la. πŸ˜ƒ Nak minum pun kena sorok-sorok takut anak dara minta. 🀣

ESP memang menjadi kegilaan bagi yang dah rasa kesannya. 😊

Anda nak cuba 1? Eh, banyak pon tak pa. Meh whatsapp Kak Ngah lekaih 😊😊

πŸ“±019 658 1210
Nak senang, klik link ni pon boleh πŸ‘‰πŸ»πŸ‘‰πŸ» Di sini

Promosi November 2017

Alhamdulillah dah masuk bulan baru hari ni. Mesti ada yang tertunggu-tungu, promosi apa pula yang Shaklee beri pada bulan ni :)

Kak Ngah pun tak zabarrr :D

ok jom!

Promosi November 2017 untuk ahli Shaklee
BELI 3 PERCUMA 1

Vita-Lea For Children mengandungi:

🎈18 jenis vitamin dan mineral perlu.
🎈100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 vitamin B.
🎈Kalsium, magnesium, zinc, copper dan pelbagai mineral lain.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, October 31, 2017

Bisnes Shaklee

Jom sambung part #2 😍 part 1 di sini

Alhamdulillah bila masalah penyusuan selesai, Kak Ngah nampak peluang dalam Shaklee. Shaklee boleh dijadikan bisnes.

Yes! Bisnes. Niat Kak Ngah masa tu nak menolong juga ibu-ibu yang mempunyai masalah yang sama dengan Kak Ngah iaitu masalah penyusuan. Kak ngah akui, bukan senang nak jadi seorang ibu, kita perlu carigali ilmu untuk jadi ibu tang terbaik untuk anak-anak.

Masa join Shaklee, Kak Ngah main-main je jual produk sebab nak isi masa lapang dan dalam masa yang sama nak juga merasa income dari bisnes ni. Terpikir-pikir juga, betul ke bisnes ni boleh dapat income yang besar. Masa ni tak pernah join mana-mana syarikat jualan langsung atau MLM. Jadi pikiran tu sempit sikit la. 🀣

Bila bulan ketiga join Shaklee, Kak Ngah boleh dapat income 4 angka. Macam percaya tak percaya je. πŸ˜‚

Jadi Kak Ngah perlu la akui dan tunduk bahawa bisnes Shaklee ni memang boleh buat duit dan dijadikan gaji bulanan 😍

Dari poket 0, alhamdulillah sekarang dah ada income setiap bulan. Income ni bergantung pada boss kita. Siapa boss Kak Ngah? Allah taala la. DIA yang mencukupkan segalanya.

Oksigen Allah bagi sama rata, cahaya matahari sama rata. Tapi Allah taala juga telah berpesan, siapa yang berusaha pasti dia yang akan dapat. MAN JADDA WAJADA.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, October 30, 2017

Kanak-kanak pun suka ESP Shaklee


Haa...anak dara siapa lah tu kan? :D

Anak dara saya memang sangat suka ESP Shaklee ni. Masa ibu dia minum, mula la nak menempel :D
"ibu, kakak nak juga..ESP ibu ni sedap laa"

Kanak-kanak suka, ibu lagi la suka. haha.

ok, boleh ke sebenarnya kanak-kanak minum ESP ni?

How Much Protein Do You Need Everyday?

    1-3 tahun : 16.5g protein/day
    4-6 tahun : 25g protein / day
    7-14 tahun : 31.5g protein per day
    15-18 tahun (male) : 44g protein per day
    15-18 tahun (female) : 40g protein per day
    18+ tahun : 45g protein per day
    19+ (male) : 54g protein per day
    19+ (female) : 44g protein per day
    Pregnant : 30g protein per day
    Lactating : 20g protein per day
    Althlete : 62.5-100g protein per day

sumber : freefoodfreedom.com

ESP ni tidak disyorkan kepada bayi bawah 1 tahun.

Mengikut pakar nutrisi Shaklee, ESP boleh diberi kepada kanak-kanak seawal umur 2 tahun.

Jika kita lihat jadual pengambilan protein bagi kanak-kanak di atas, kanak-kanak hanya memerlukan 16.5g protein setiap hari. 1 hidangan ESP bersamaan dengan 14g protein sahaja. Jadi kanak-kanak BOLEH minum ESP. :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sunday, October 29, 2017

Pencuci Muka NutriWhite dan Sr Vitamin C


Baru je poskan sr vita c dan pencuci muka nutriwhite ni beberapa hari yang lepas.

Nak tau apa manfaat ke dua-dua ni? Meh Kak Ngah citer.😊

Kalau kita ambil SR VITAMIN C secara berterusan iaitu setiap hari, ianya akan memberikan kesan yang positif kepada badan kita.

🌽 Vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.

🌽 Mencerahkan kulit.

🌽 Melambatkan proses penuaan.

🌽 Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

Jom kita lihat pula apa kebaikan pencuci muka NutriWhite Shaklee– Gentle Deep Foaming Cleanser.

πŸ“Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih

πŸ“Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan

πŸ“Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan

πŸ“Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen

πŸ“Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas

Memang sangat best guna kedua-dua produk ni. Penjagaan dalaman dan luaran. πŸ’•kedua-dua produk ni boleh bertahan untuk penggunaan berbulan-bulan lamanya. πŸ˜ŠπŸ‘

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, October 28, 2017

Mula Berkenalan Dengan Shaklee


Di saat menyusukan anak pertama, susu badan teramatlah sikit untuk diberi pada anakanda Zafran. Ditambah pula kekurangan ilmu penyusuan.

Oleh kerana itu, kak ngah mula belajar ilmu penyusuan dan ketika itu jugalah Kak Ngah berjumpa dengan produk Shaklee.

Mula consume Shaklee pada Jun 2012 iaitu Set Penyusuan Optimum. Alhamdulillah selepas 2 minggu pertama masalah penyusuan selesai, barulah kak ngah faham. Bila badan kita sihat, cergas dan sentiasa mood happy InsyaAllah penyusuan tidak akan terganggu.

Di saat inilah, kak ngah mula tangkap cintan dengan Shaklee dan mengamalkannya sehingga ke saat ini πŸ’•πŸ˜ƒ

Sekian dulu episod pertama dari Kak Ngah. Nanti kita sambung lagi ye. 😘

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, October 27, 2017

Masalah Sembelit Semasa Berpantang

Pil Kalsium Shaklee
Ni namanya Ostematrix. Supplement untuk kesihatan tulang. Banyak manfaat Ostematrix ni, bukan untuk tulang semata-mata.

Siapa yang sesuai mengambil Ostematrix?

🍼Mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat
🍼Mereka yang tidak suka minum susu, jadi boleh ambil ostematrix
🍼Ibu menyusu untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu
🍼Ibu Mengandung
🍼Mereka yang mengalami masalah sembelit
🍼Mereka yang mengalami masalah tulang/sendi
🍼Mereka yang kerap lesu/letih
🍼Mereka yang selalu kekejangan otot

Testimoni Selepas Pengambilan Ostematrix : Masalah Sembelit Semasa Berpantang Hilang

Alhamduliullah :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, October 13, 2017

Bertenaga dengan ESP




"Alhamdulillah so far gastrik kurang eventho saya just minum esp je pagi. Then makan tengahari pun dah lambat. Around 2-3 petang. Since sekarang ni tengah busy untuk final projek, tidur 3-4 jam pun badan still lagi bertenaga. Dalam kelas tak ngantuk. 😊"

Alhamdulillah, student pun tidak ketinggalan untuk minum esp. bertenaga dengan esp.

Student pun memerlukan supplement untuk menampung lompong-lompong nutrient yang tidak mencukupi untuk badan.

Nutrisi yang mencukup InsyaAllah akan menjadikan badan kita lebih sihat dan bertenaga untuk meneruskan tugasan harian. Baik seorang pelajar, suri rumah, pekerja. Anda semua memerlukan kesihatan yang baik untuk meneruskan tugasan yang diamanahkan.

Alhamdulillah dah habis satu canister esp, customer ni repeat order lagi dengan tambah Omega Guard pula.

Semoga diberi kesihatan yang terbaik.😊


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Wednesday, October 11, 2017

Promosi ESP Oktober 2017




Bulan ni amat bertuah kerana Shaklee mengadakan promosi ESP. Ramai yang bertepuk tangan gembira. Termasuk juga lah diri nin ☺️

Promosi ESP ni ramai peminatnya kerana banyak manfaat.

Jom kita tengok ESP sesuai untuk siapa.

✅ ESP sesuai untuk ibu mengandung. Bagi mengenyangkan perut dan memberikan tenaga.
✅ ESP sesuai untuk ibu menyusu. Menambahkan susu dan memberi zat kepada anak.
✅ ESP sesuai untuk yang ingin kurus. Memberi rasa kenyang dan tidak lesu. Mengurang keinginan untuk makan.
✅ ESP sesuai untuk kulit berjerawat. Boleh mask untuk mengecutkan jerawat dan parut.
✅ ESP for all. Satu family boleh makan πŸ‘πŸ».
✅ Yang tak suka minum soya boleh campur dengan makanan lain.
.
Nak ESP promosi 4 tong??

Pm atau wasap je.

0196581210
Pengedar Shaklee Melaka
Cod : Pulau gadong, Malim, Klebang



Saturday, September 30, 2017

Kelebihan Memberi Anak Susu Ibu

sumber : Baby Center
Susu ibu membekalkan segala yang diperlukan oleh bayi anda untuk berkembang maju selama enam bulan pertama hidupnya.

Menyusukan bayi anda memberi banyak faedah. Berikut adalah di antaranya:
  • Ia mengurangkan risiko bayi mengalami sindrom kematian bayi mengejut (SIDS).
  • Ia membantu bayi anda melawan jangkitan dan membentuk bakteria baik dalam sistem pencernaannya. Bayi anda mendapat kesemua nutrien yang diperlukan untuk membesar dengan baik daripada susu anda, disamping mendapat perlindungan daripada bakteria berbahaya.
  • Susu ibu mengandungi antibodi daripada badan anda yang membantu melindungi bayi anda daripada sakit perut (gastroenteritis), selesema, jangkitan dada dan jangkitan telinga.
  • Ia membantu membentuk ikatan rapat di antara ibu dan anak, dan dapat membantu mengelakkan kemurungan selepas bersalin (meroyan).
  • Ia mempersiap-sediakan bayi anda merasa pelbagai rasa yang berbeza. Berbanding dengan susu formula, susu ibu mempunyai rasa berbeza, bergantung kepada apa yang anda makan. Dengan ini, bayi anda akan kurang cerewet dalam memilih makanan apabila dia sudah bercerai susu kelak.
  • Apabila bayi anda sudah besar sedikit, penyusuan badan menjadi satu cara untuk menenangkan bayi jika dia tidak sihat dan tidak lalu makan. Susu ibu juga membantu bayi sembuh daripada penyakit dengan lebih cepat. Apabila bayi anda sudah mula makan makanan pejal, anda masih boleh meneruskan penyusuan badan.
  • Selain antibodi dalam susu anda, badan anda berfungsi menghasilkan antibodi-antibodi baru sebaik saja anda terdedah kepada jangkitan. Bayi anda mungkin terkena jangkitan, dan sebaik sahaja anda sendiri dijangkiti, badan anda segera bekerja untuk menghasilkan antibodi. Antibodi ini seterusnya dipindahkan ke dalam susu anda, sedia untuk diterima bayi sebaik saja dia menyusu.
  • Jika anda menyusukan bayi anda secara eksklusif selama enam bulan yang pertama, dalam jangka masa setahun hidupnya bayi anda kurang berkemungkinan terkena jangkitan, dan sembuh lebih cepat jika sakit. Oleh itu, anda mungkin mahu berfikir panjang jika hendak menghentikan penyusuan badan atau menggabungkannya dengan susu formula.
  • Susu ibu juga mengurangkan risiko bayi mendapat masalah nafas berdehit dalam zaman awal kanak-kanaknya dan ekzema yang teruk. Malah ia juga membantu mengelakkan bayi mendapat penyakit serius seperti leukimia, serta membantu bayi membesar dengan berat badan yang sihat. Ini seterusnya membantu anak mengelakkan penyakit berkaitan berat badan seperti kencing manis jenis ke-2 apabila dia lebih besar.
  • Susu ibu mempunyai rantai ganda asid lemak politaktepu, yang penting untuk membantu perkembangan otak bayi.
  • Penyusuan badan juga merupakan pilihan yang paling sihat bagi anda. Ia membantu anda mengurangkan berat badan dan mengekalkannya di kemudian hari. Ia mengurangkan risiko anda mendapat kencing manis jenis ke-2, kanser payudara pra-menopaus dan kanser ovari. Untuk satu jangka masa, penyuan badan juga menghentikan sementara ovulasi, maka anda bebas daripada haid untuk tempoh tertentu.
  • Dari sudut praktikal, satu faedah besar penyusuan badan ialah ianya sangat mudah diurus. Tiada apa untuk dicuci, disteril atau disediakan.
  • Anda dan bayi anda akan gembira melakukannya, dan anda akan merasakan satu kepuasan melihat dia membesar dan berkembang. Dan semua itu disebabkan usaha anda!

Disemak oleh pendidik antenatal dan kaunselor penyusuan badan, Jennifer Hor. Beliau juga merupakan penulis bersama Asian Parenting Today.


Sumber : Baby Center

Kepentingan Omega Guard Untuk Ibu Hamil


Kepentingan Omega guard untuk ibu hamil.

Penyelidikan telah mengesahkan penambahan EPA dan DHA kepada diet wanita hamil memberi kesan berikut:

★meningkatkan perkembangan penglihatan dan kognitif bayi
★mengurangkan risiko alergi di kalangan bayi
★mencegah kelahiran pramatang
★mengurangkan risiko pre-eklampsia
★mengurangkan risiko bayi lahir kurang berat
★mengurangkan risiko ibu kemurungan (post-natal depression).

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, September 29, 2017

Kolesterol Turun Dengan Omega dan Phytocol

Kolesterol Turun

Alhamdulillah, lepas consume Omega guard dan phytocol selama sebulan macam tu..bacaan kolesterol menurun ke 5.2 je dari 8.6

Bacaan dah normal!!!

Koleaterol tinggi amat bahaya di mana mereka yang mempunyai bacaan kolesterol tinggi berisiko tinggi untuk strok, serangan jantung dan buah pinggang.

Sayangi diri. Cegah sebelum parah!

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Kenapa Saya Amal Omega dan Lecithin?

Setiap pagi saya mesti telan 2 biji omega, 3 biji lecithin. Bukan untuk nak kurus je tau! Banyak lagi manfaat lain.

Sebab apa saya ambik omega dan lecithin?

Omega - menguatkan daya ingatan saya. InsyaAllah. Suri rumah pun nak kena kuat daya ingatan juga. :) banyak benda nak kena mengingat ni.

Lecithin - bertindak sebagai transport menghantar maklumat yang diperlukan ke otak untuk ditafsirkan. Haaa..dah macam komputer plak..hihi

Kesimpulannya omega dan Lecithin ni juga untuk otak disamping nak kurus juga :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, September 28, 2017

Jarang Demam, Selsema, batuk Walaupun Berada Di Nursery

Tidak dinafikan sesetengan kanak-kanak yang berapa di pusat asuhan mudah dijangkiti penyakit.

Wani nak share testimonial dari seorang ibu saudara yang prihatin terhadap anak saudaranya yang bernama Anis.

Jika dulu Anis mudah dijangkiti DEMAM, SELSEMA dan BATUK. Alhamdulillah kini TIDAK LAGI.

Hanya KONSISTEN memberikan 2 supplemen ni je.
1. Omega Guard
2. Meal Shakes


Jika anda mengalami masalah yang sama dan PRIHATIN terhadap kesihatan kesayangan anda atau inginkan penjelasan yang lebih lanjut tentang Omega Guard dan Meal Shakes, jom kita bercit-cat :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Kebaikan Omega untuk Ibu Hamil

Apa khasiat dan kebaikan Omega Guard pada ibu?

Omega 3 ni bagus untuk perkembangan otak bayi.

Ada kajian menunjukkan, ibu yang makan 1000mg omega 3 semasa mengandung dan menyusukan anak, perkembangan minda anak lebih pantas dari ibu yang makan pada 100mg omega3 sehari.

Tambahan pula, Omega Guard mengandungi EPA yang bagus untuk jantung dan sendi. Mengurangkan risiko sakit jantung sebab omega 3 halang pembentukan lemak tak baik.

Ingin tahu lebih lanjut tentang Omega Guard Shaklee? Klik disini

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, September 27, 2017

Kelainan Omega Guard Shaklee

Ada yang kata...size omega guard Shaklee ni kecik comel je banding dengan size minyak ikan lain di pasaran yang besar gedabak..hehe

Saya pun tak pernah makan jenama lain..orang lain yang dah makan mungkin tau kan.. :)

Dah la size kecil comel je..kandungan EPA + DHA adalah yang paling tinggi..mengandungi asid lemak yang pekat kerana melalui 3 kali proses penyulingan berperingkat. Memang concentrate habis la kan.

Produk shaklee banyak yang concentrate2 ni..JIMAT!

Ingin tau lebih tentang Omega? klik disini

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Siapa Yang Memerlukan Omega

Omega 3 merupakan supplemen WAJIB bagi mereka yang mementingkan penjagaan kesihatan.

Omega 3 bagus untuk:
1. Jantung
2. Mata
3. Otak
4. Tulang

Siapa yang memerlukan omega 3?
1. Ibu hamil - perkembangan otak bayi dalam kandungan, mengurangkan risiko bayi lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi selepas bayi dilahirkan

2. Ibu menyusu - perkembangan otak bayi

3. Kanak-kanak berusia Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yang sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yang pintar memerlukan makanan yang kaya dengan asid lemak Omega 3, DHA dan EPA dan bagus untuk sistem imunisasi kanak-kanak, asma, eczema

4. Individu yang ingin mengawal berat badan - omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat

5. Individu yang ingin meningkatkan kepekaan, daya ingatan dan kecekapan kerja

6. Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi

7. Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan (tulang dan sendi)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, September 26, 2017

Otak Lebih Tua Dari Usia

Otak lebih tua dari usia???

Otak nak pakai lamaa...mana mungkin boleh tua dari usia..

Nak otak muda? Jangan tinggalkan Omega-3 kerana sekiranya diet kita kurang asid lemak omega 3 otak kita menjadi 2 tahun lebih tua dari usia.


Otak muda...cepat serap..cepat hadam macam sponge bob square pants..hihi.

Ingin mengetahui tentang Omega Guard Shaklee? klik-------->>> Di Sini

Fungsi-fungsi Omega Guard

Tahukah anda?

Minyak ikan omega 3 dapat mengurangkan lemak-lemak yang berada pada jantung kita.

Selain itu, terdapat banyak fungsi-fungsi omega yang perlu anda ketahui:

1) Mencegah salur darah dari tersumbat
2) Mengelak berlakunya stroke
3) mengekalkan tekanan darah normal
4) Merendahkan kolestrol
5) Membantu otak mudah menghafal
6) Mengatasi asma & batuk
7) Memecah lemak degil
8) mencegah kanser paru2, payudara, prostat dan kolon.
9) Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih efektif
10) Memelihara fungsi2 sendi dan gout
11) Mencegah insomnia dan membantu kurangkan tekanan atau stress
12) Sesuai diberi pada kanak-kanak autism dan hiperaktif


Semoga bermanfaat dan dapat membantu anda di luar sana :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, September 25, 2017

Manfaat Vivix

Manfaat Vivix Shaklee
  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Sunday, September 24, 2017

Darah Tinggi Dah Turun, Badan Bertenaga Dengan Vivix

Darah Tinggi Dah Turun, Badan Bertenaga Dengan Vivix

Alhamdulillah. Syukur pada Allah.

Masih lagi mengamalkan vivix. Dah botol ke 3. Since ada kencing manis dan darah tinggi memang akan cepat letih dan lesu. Alhamdulillah sekarang dah beransur ok. dah tak lesu dan darah tinggi dah mula turun.

Berikut kelebihan muscadine grape dalam Vivix :

-Muscadine Grape adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom (lebih 1 kromosom berbanding anggur lain). Ia memberikan banyak faedah kesihatan termasuklah fungsi sistem imun tinggi, antipenuaan khas dan antioksidan terbaik

-Saiz Muscadine Grape ini lebih besar dari biasa, lebih kurang 5cm diameternya, seakan sebiji buah plum. Terkandung Resveratrol dan Polyphenols di dalamnya.

-Terkandung juga Asid Ellagik yang membantu dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser , anti virus dan anti bakteria. -Kompaun Polyphenols dalam Muscadine Grape adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada wain merah.

-Terkandung 6 x Ganda Resveratrol lebih tinggi daripada anggur biasa.

-Muscadine Grape juga mempunyai lebih banyak serat diet berbanding nasi atau oat.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sesudu Vivix Sebelum Tidur

Dah nak lelap ke tu??

Ehh jap-jap. Dah lupa ke kena telan 1 sudu vivix sebelum tidur? Ish ish...

Mana boleh lupa maaaaaa. Sedap tu vivix, sari tak telan boleh buat gila bayang taw! Dengan rasa yang masam manis, pekat melekat lagi. Perghhhhh!!!!

Sisa-sisa vivix yang melekat kat sudu tu memang jilat kasi licin dan jangan tinggal sikit pun taw. Kalau tak, rugi lerrr. Aduyaiiii

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.


Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.


Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, September 23, 2017

Produk Shaklee Selamat Atau Tidak?

Produk Shaklee Selamat Atau Tidak?

Apabila kita nak amalkan sesuatu makanan tambahan atau supplement, sudah tentu kita selidiki terlebih dahulu adakah ianya selamat atau tidak.

Produk makanan tambahan yang tidak selamat sudah tentu mengundang bahaya, bukannya menambahbaik kesihatan kita!

Benar, tidak semua makanan tambahan selamat!

Jadi, kembali kepada persoalan kita,

Produk Shaklee Selamat Atau Tidak?

Baiklah, untuk menjawab soalan ini, marilah kita kaji terlebih dahulu apa itu Shaklee.

Shaklee percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

Kisah Shaklee bermula sekitar 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

Hari ini, Shaklee merupakan syarikat pemakanan semulajadi #1 di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Kami melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk kami Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.

Produk Shaklee Selamat?
 
Keselamatan dan Standard Shaklee Tiada Tandingan!

 Keselamatan dan standard Shaklee tiada tandingannya bagi memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat.

  • Shaklee telah melaburkan lebih USD 250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.
  • Setiap tahun, Shaklee menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk, serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan
  • Shaklee hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk kami.
  • Produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapat di dalam produk pesaing.
  • Shaklee bekerjasama dengan Ahli Toksikologi untuk mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan Shaklee sentiasa mengemaskini senarai ini untuk memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk Shaklee.
TIADA Bahan Tiruan:
TIADA Perisa Tiruan
TIADA Pemanis Tiruan
TIADA Pengawet Tiruan
TIADA Pewarna
TIADA MSG
TIADA Lemak Trans

TIADA Bahan Kimia:
TIADA Paraben
TIADA Bisfenol-A
TIADA Dakwat Toksik
TIADA Peluntur Klorin
TIADA Formaldehid
TIADA Natrium Hidroksida


Produk Shaklee Ada Kajian?

 
Para saintis Shaklee sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya.


PERTAMA: LEBIH 100 PEMBENTANGAN DAN KAJIAN SAINTIFIK DITERBITKAN

Produk kami disokong oleh lebih daripada 100 pembentangan dan kertas saintifik yang diterbitkan, yang membuktikan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda. Salah satu ujian ini ialah Kajian Penanda Aras, yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tiada suplemen sama sekali.

KEDUA: KAJIAN TELOMERE

Kajian Telomere menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere lebih lama berbanding pengguna sihat tanpa suplemen.

KETIGA: PATEN SHAKLEE

Produk Shaklee mempunyai lebih daripada 70 paten dan sedang-dipaten..

KEEMPAT: SISTEM PELEPASAN BERPATEN

Sistem pelepasan berpaten Shaklee dicipta untuk memperbaiki dengan ketara kadar penyerapan nutrien utama dalam tubuh, menyediakan nutrien yang betul, di lokasi yang betul dan pada masa yang tepat.

Layari healthresource.shaklee.com untuk lampiran lengkap penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.

Shaklee terus menerajui dengan Inovasi Produk Hebat

Di Shaklee, inovasi tidak pernah terhenti. Sejak kami memikul tanggungjawab dan dedikasi untuk melaksanakan legasi dan warisan inovasi Dr. Shaklee untuk membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih baik, kami sentiasa mencari peluang dari sains dan alam semula jadi untuk mendapatkan penyelesaian baharu demi kehidupan yang lebih baik.

Dr. Forrest C. Shaklee Global Innovation Center memiliki peralatan saintifik yang moden dan termaju untuk memastikan produk Shaklee memenuhi dan melangkaui standard tertinggi industri untuk ketulenan dan keselamatan produk. Semua produk dalam portfolio Shaklee akan dibangunkan dan diuji di dalam kemudahan ini menggunakan fungsi R&D, termasuk penyelidikan pemakanan dan nutrisi, pembangunan bahan dan ramuan, pembangunan produk/proses, jaminan kualiti, dan kawalan kualiti. Dengan adanya kemudahan ini, Shaklee kini mempunyai lebih daripada 60 Saintis yang berpusat di perbandaran Pleasanton.

    "Inovasi dan sains adalah nadi dan teras untuk segala yang kami lakukan di Shaklee. Pusat inovasi ini adalah satu langkah lagi sebagai pelaburan berterusan kami di masa hadapan, dengan matlamat terunggul untuk membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih lama, lebih sihat." - ROGER BARNETT, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee Corporation.


 Produk Shaklee Berkesan?


Landmark Study: Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shakle
 

Satu Kajian Penanda Aras

Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shaklee adalah kajian perintis tentang penggunaan suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa: mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain atau tidak mengambil makanan tambahan sama sekali.

Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shaklee (Shaklee Dietary Supplement Study) adalah kajian bebas oleh University of California, Berkeley, ke atas corak penggunaan, status kesihatan dan nutrisi pengguna jangka panjang pelbagai suplemen pemakanan. Kajian rentas-silang ini telah diterbitkan dalam Nutritional Journal, jurnal saintifik ulasan-sejawat atas talian pada Oktober 24, 2007. Sila klik
http://www.nutritionj.com/content/6/1/30 untuk maklumat lanjut.

Hasil kajian ini membantu mengesahkan apa yang telah kami di Shaklee tegaskan selama ini.
  • Pendekatan gaya hidup sihat jangka panjang Shaklee merangkumi pilihan pemakanan bijak dari segi pemakanan seharian dan suplemen, serta bersenam untuk mencapai dan mengekalkan berat yang sihat ternyata akan menyokong kesihatan dan kesejahteraan yang optimum.
  • Dan kami mahu anda memastikan bahawa gaya hidup sihat anda turut merangkumi diet yang bijak, pengambilan suplemen, dan strategi senaman semasa anda berusaha untuk mencapai kesihatan yang optimum.


... dan keputusannya amat Mengagumkan!

  •     Tahap Nutrien Darah yang Baik
  •     Penanda Bio Utama Kesihatan Jantung yang Baik
  •     Kekerapan Penyakit Lebih Rendah
  •     Tahap Selamat Vitamin D dan Zat Besi

PENGGUNA SUPPLEMENT SHAKLEE MEMPUNYAI:
  • Risiko Penyakit Jantung Lebih Rendah
  • 11% Nisbah Kolesterol Lebih Rendah
  • 33% Tahap Trigliserida Lebih Rendah
  • Penyakit Berkaitan Otak dan Jantung Lebih Rendah
  • 36% Tahap Homosisteina Lebih Rendah
  • Risiko Penyakit Jantung, Kanser, Kencing Manis Lebih Rendah
  • 59% Tahap Protein Reaktif-C Lebih Rendah
  • 39% Risiko Peningkatan Tekanan Darah Lebih Rendah
  • 73% Risiko Kencing Manis Lebih Rendah

Pengedar Shaklee di Paka / Kertih

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)



Pengedar Shaklee Paka Kertih Terengganu

Kepada warga Paka/Kertih yang ingin mendapatkan produk Shaklee, anda boleh berhubung dengan Kak Tie yea. Insya Allah Kak Tie akan memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada anda!

Jika anda tidak tahu produk mana yang sesuai, ceritakan kepada Kak Tie masalah kesihatan anda dan Kak Tie akan cadangkan supplemen mana yang sesuai.

Jom dapatkan produk Shaklee anda hari ini. Semestinya SELAMAT, SEMULAJADI dan BERKESAN. Hanya di Shaklee.

Yang berminat nak buat side income dengan Shaklee bersama Kak Tie, jangan malu, jangan segan..anda dialu-alukan...Kak Tie akan guide anda untuk sama-sama berjaya. InsyaAllah

Untuk Order Shaklee dengan Pengedar Paka/Kertih, anda boleh hubungi Kak Tie di Fb : Yatie Ibrahim

Friday, September 22, 2017

2 Cara Menjadi Ahli Shaklee

Untuk jadi ahli Shaklee ada 2 pilihan:


1. BERBAYAR


Registration fee RM 69.
Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:

- Product Guide
- Business Guide
- Shaklee Difference
- Mini Product Guide

All about ilmu :)
Starter Kit Shaklee 2017

2. FREE MEMBERSHIP (KEAHLIAN PERCUMA)

Beli mana-mana produk Shaklee pilihan anda berharga sekitar RM 680 untuk mendapatkan Keahlian Percuma!

Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:

- Product Guide
- Business Guide
- Shaklee Difference
- Mini Product Guide

Kami akan uruskan registration anda secara online.


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1. Membeli dengan harga ahli

- PENJIMATAN 15%-20% dari harga runcit.
- Setiap pembelian produk ada points (UV) yang boleh ditukarkan kepada cash bonus* (minimum 150 UV sebulan) 😊

2. Sistem online yang boleh diakses 24 jam!

Login menggunakan ID anda di website www.shaklee2u.com.my untuk

- Membuat belian
- Mendaftar ahli baru di bawah anda
- Check points (UV) semasa anda
- Check BONUS anda

Semuanya di hujung jari!


JIKA TIDAK MAHU BERNIAGA (MAHU MAKAN SENDIRI)

1. Anda layak dapat cashback (bonus) jika melebihi 150 points (UV) sebelum 1 haribulan berikutnya. Lebih kurang RM480 belian. Cashback (bonus) tersebut akan dimasukkan terus ke akaun bank anda!

2. Anda TIDAK wajib membuat belian setiap bulan. Tiada paksaan!


JIKA MAHU MENJANA INCOME 2-3-4-5 ANGKA DENGAN BISNES SHAKLEE

1. Anda boleh bermula bila-bila masa!

2. Sistem dropship - TANPA modal

Tak perlu melabur ribuan ringgit! Tak wajib ada stok di tangan. Apabila customer bayar pada anda, barulah anda beli di online system. Shaklee boleh poskan terus kepada customer. Sangat mudah!

3. Anda layak grab peluang 3C yang ditawarkan oleh Shaklee - CASH, CAR, dan CONVENTION!

4. Training oleh pihak Shaklee disediakan setiap minggu yang disampaikan oleh NUTRITIONIST (pakar Nutrisi) Shaklee! (Shaklee bukan calang-calang produk :))

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Pengedar Shaklee di Meru Raya

Shaklee di Meru Raya
Put adalah pengedar sah Shaklee yang menjalankan bisnes produk Shaklee untuk anda sama ada melalui pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak atau penghantaran terus ke rumah khasnya di penghantaran di area Meru Raya, Chermor, Ipoh dan sekitarnya atau di mana-mana berdekatan atas persetujuan bersama.

Untuk penghantaran di kawasan Meru Raya Put akan buat penghantaran selepas waktu bekerja iaitu selepas jam 5.30petang. Manakala penghantaran ke Chemor dan Ipoh akan dilakukan pada hujung minggu sahaja.

Anda juga boleh datang ambil sendiri di rumah Put di Taman Meru Perdana. Sebolehnya maklumkan terlebih dahulu sama call/SMS/WhatsApp ke 019-326 5417. Kalau tak sempat, boleh online dulu, ushar2 di FB Personal Put atau di FB Fanpage Kiosk Vitamin Ibu.

Jika anda perlukan suplemen semulajadi Shaklee ini bagi KESUBURAN, KEHAMILAN, BERSALIN/BERPANTANG, PENYUSUAN IBU, MASALAH BERAT, KESIHATAN ANAK2 dan sebagainya anda boleh hubungi terus ke maklumat perhubungan di atas ya :)

~ Always Caring, Always Here!

Thursday, September 21, 2017

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee
Assalamualaikum dan hai :)

Hari ini wani nak share bagaimana cara semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee.

Ada beberapa langkah untuk semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee.

LANGKAH 1:
Klik link http://npra.moh.gov.my/. Anda akan tiba ke laman web ini:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 2:

Klik pada button QUEST PRODUCTS SEARCH
Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

 Anda akan tiba ke laman web ini:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 3:

Scroll ke bawah sedikit sehingga berjumpa:
Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 4:

Pilih search by Product Registration Number dan masukkan nombor pendaftaran KKM produk yang anda ingini.

Sebagai contoh, kami masukkan nombor pendaftaran KKM Sustain Released Vita C iaitu MAL13085068NC:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Maka akan keluar keputusan berikut:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Itu saja langkah-langkahnya. Mudah sahaja kan?


Untuk melihat senarai nombor pendaftaran KKM produk-produk Shaklee, boleh klik di sini.

Moga bermanfaat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...