"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Tuesday, August 8, 2017

Lemak Baik

Antara banyak-banyak lemak, lemak apa yang sihat dan diperlukan oleh badan kita?

 Lemak ni ada lemak jahat dan lemak baik tau!Lemak baik tu adalah asid lemak Omega 3 yang mana ia merupakan lemak yang sihat antara semua lemak yang ada.

Asid lemak omega 3 berfungsi untuk menyokong setiap sel, tisu dan organ dalam badan kita. Juga mengandungi EPA dan DHA.

Asid lemak Omega 3 ni tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan kita tapi ia boleh diambil melalui supplement dan pemakanan kita.

Banyak tau kebaikan Omega 3 ni. Nanti Kami cerita lagi yea.

Stay tune.

 Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Testimonial : Ikhtiar Hamil Dengan Shaklee

IKHTIAR HAMIL DENGAN SHAKLEE.





Customer ni ikhtiar hamil dengan Shaklee. Alhamdulillah, sekarang dah hamil 19 minggu.

Disahkan cyst dan sukar preggy. Perlu jalani operation untuk buang cyst.

Doktor suggest untuk ambik GLA & B Complex Shaklee. Selepas ambil 2 botol ni Cyst mengecut Alhamdulillah dan operation dibatalkan.

Makan tak sampai sebotol GLA, Positif Pregnan. Alhmdulillah dengan Kuasa Allah dan ASBAB Shaklee.

Dia teruskan dengan set hamil shaklee. Apa yang dia sharing :-

  •  Tak ada kencing manis (walaupun ada keturunan)
  •  Tak ada kencing kotor
  •  Hb cantik
  •  Setiap kali checkup semua ok
  •  Set hamil shaklee berbaloi

Set hamil Shaklee

Trimester1

πŸ’ESP
♻ memberikan tenaga berpanjangan
♻ kulit ibu dan bayi cantik, gebu, bersih

πŸ’ B-COMPLEX (asid folik) (120biji)
♻ melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang
♻ menghalang ibu dari risiko kanser dan strok

πŸ’ VITA-LEA (120biji)
♻ mengelakkan masalah anemia ataupun kekurangan sel darah merah
♻mengurangkan risiko bayi pra-matang dan masalah bayi kurang berat badan

πŸ’ VITA-C (180biji)
♻ mengurangkan risiko demam ataupun selsema

πŸ’ OSTEMATRIX (120biji)
♻ membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat untuk ibu dan bayi
♻ mengelakkan kekejangan

Tambah semasa Trimester 2
πŸ’ OMEGA GUARD (90biji)
♻ membantu perkembangan otak bayi

#sethamilshaklee

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, August 2, 2017

Omega Guard : Menurunkan bacaan kolesterol

Kolesterol jahat? Ada baik ada jahat ke? Adaaaaa 😊

Yang jahat ni la kita nak kawal. Boleh ikhtiar dengan Omega guard seperti Puan An yang setia makan hari-hari.

Alhamdulillah bacaan kolesterol dah turun.

Semoga Puan An sentiasa diberi kesihatan yang baik.


Omega guard.

Salah satu produk yang membantu menurunkan bacaan kolesterol yang tinggi.

Omega guard Shaklee menepati gred farmaceutica yang ditetapkan. Dihasilkan daripada ikan laut beriklim sejuk.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, June 2, 2017

Khasiat Peppermint Ginger Plus Shaklee

Apakah kandungan Peppermint Ginger Plus?

1. Ginger (Halia)
Baik untuk sistem penghadaman, bantu mengeluarkan angin serta mengurangkan kembung perut.

2. Peppermint (Pudina)
Kaya dengan Vitamin C yang membantu melawan kuman dalam badan. Bantu mengurangkan rasa mual dan loya, hidung tersumbat, dan selesema.

3. Fennel (Jintan Manis)
Baik untuk mencuci usus dan perut. Membantu mengurangkan perut yang berasid dan berangin.

4. Anis (Bunga Lawang)
Melegakan selesema dan batuk serta kembung perut.


Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, March 29, 2017

Tonsil Mengecil

Tonsil Mengecil
Bagi nutriferon kat anak baru seminggu.  Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :)

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, March 16, 2017

Sijil Halal Shaklee 2017


Shaklee ni halal ke tak? Antara soalan yang ditanya pelanggan. :)

Nak tahu halal ke tak, boleh tengok sini:

Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh klik direct link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini: Halal Accreditation (ISA).

Alhamdulillah, Shaklee ialah dari produk yang HALAL. Kalau tak HALAL, Wani pun tak nak makan :)

So, usahlah was-was lagi. Consume with confidence!

Wednesday, March 15, 2017

9 Golongan Yang Perlu Ambil ESP

Siapakah mereka? Jom kita tengok. :)



untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik, halus mulus..

untuk ibu menyusu..ibu lebih bertenaga, anak mudah kenyang, pengaliran susu yang baik..kenapa?
 ESP kaya dengan PROTEIN

untuk ibu dalam pantang - mempercepatkan penyembuhan selepas proses bersalin

untuk mereka yang ingin AWET MUDA!

untuk mereka yang ada masalah kulit..bukan sahaja pada bahagian muka, malah seluruh badan.

untuk wanita yang ingin hamil sebagai sumber protin asas dalam badan untuk kesuburan

membantu bagi mereka yang ingin berdiet kerana esp mengenyangkan dan memberi tenaga 
sehingga berjam-jam lamanya

sangat popular untuk kecantikan kulit dan keanjalan kulit dan seluruh badan

sesuai untuk seisi keluarga sebagai minuman kesihatan yang kaya dengan sumber protin ASLI.

#shakleebywanipc #shakleemelaka #shakleemalimmelaka #shakleechengmelaka #shakleepulaugadongmelaka #espshaklee

 Nak tanya tentang Shaklee?
019 658 1210 Zawani Suhaimin Your TRUSTED SID COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka Pengeposan ke seluruh Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...