"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, November 23, 2017

Puri Apple

Puri apple 🍎 dah siap untuk #munaaliman

Ibu campur dengan meal shakes sikit 😍

Muna mesti tak sabar nak makan ni. 😃


Kenapa Kak Ngah campur Meal Shakes?

1. Meal Shakes menyediakan nutrien yang lengkap
Memberi 24 jenis vitamin penting dari vitamin A ke Z mineral dan mineral surih. Kekurangan mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin yang menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. Meal Shakes menyediakan bekalan nutrien utama untuk sel
Kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin yang lain-lain. Ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.

3. Meal Shakes untuk fungsi tumbesaran
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar kanak-kanak.

4. Meal Shakes untuk antioksidan
Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan komponen antioksida untuk melawas penuaan. Kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

5. Meal Shakes dapat mencantikkan kulitMengandungi vitamin B-Complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak anda.

6. Meal Shakes agen detoksifikasi
Kaya dengan serat larut yang membantu (peristalsis kolon dan perut atau pergerakan usus) untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Meal Shakes dapat atasi masalah sembelit yang sering berlaku kepada kanak-kanak.

7. Rasa yang enak untuk semua golongan
Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi, penambahan nutien yang perlu untuk badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, November 22, 2017

Produk Shaklee Baby Sudah Dijual

Product shaklee baby dah mula buka untuk jualan.

Kulit baby ni lagi sensitif dari kulit kita orang dewasa. Apa salahnya kita laburkan sedikit untuk anak-anak tersayang. 😘





Untuk maklumat lanjut tentang produk shaklee baby,  👉🏻👉🏻👉🏻 Klik Di Sini

 
Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Menyusu Anak Angkat

Stok Titisan Emas

Apa yang anda nampak dalam gambar di atas?

Ada beberapa titisan emas dalam setiap bekas. Makin lama, makin bertambah.

Di sebalik gambar ni, tergambar kegigihan seorang ibu angkat yang nak sangat-sangat menyusukan anak angkatnya.

Subhanallah. Maha suci Allah.

Terasa sebak, sedih, semua bercampur baur bila lihat gambar di bawah ni.

Beliau berazam ingin menyusukan sendiri anak angkatnya supaya dapat berikan yang terbaik.

Ibu ini mengamalkan set menyusu Shaklee sebagai persediaan untuk menghasilkan susu yang lebih banyak untuk anak angkatnya.

Semoga akak ni berjaya menyusukan anak angkat nanti dengan penuh kasih sayang 💓

Keep it up sis! Allah pandang setiap usaha dan kesusahan akak.

Ingin dapatkan Set Penyusuan Shaklee? Boleh contact info di bawah :)


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, November 2, 2017

Shaklee Baby Product

The Best You Can Do For Your Baby
Assalamualaikum semua dan salam sejahtera :)

Hari ni Kak Ngah nak Share produk terbaru keluaran Shaklee iaitu produk bayi Shaklee.

Ada 3 jenis produk bayi Shaklee:
  • ShakleeBaby Gentle Wash
  • ShakleeBaby Soothing Lotion
  • ShakleeBaby Massage Oil

Apa istimewanya produk bayi Shaklee ni?


GENTLE WASH


  • berasaskan chamomile, lidah buaya organik yang kaya dengan ekstrak oat dan minyak zaitun menghasilkan rasa yang lembut  dan  membersihkan secara lembut.
  • mengandungi 76% organik dan 99% bahan semulajadi.
  • Insyallah tidak menimbulkan alahan ( hypoallergenic) , mempunyai PH yang seimbang dan telah diuji di atas kulit yang sensitif.

SOOTHING LOTION


  • Di rumus khas dengan bahan-bahan semulajadi iaitu aloe organik dan minyak organik (mentega shea, biji bunga matahari, kelapa) yang dapat menambah nutrien kulit dan melembapkan.
  • Minyak lavender,chamomile, rosemary memberikan rasa menenangkan.
  • Sangat bagus untuk kulit baby yang sensitif.

MASSAGE OIL


  • Campuran istimewa minyak organik dan minyak pati untuk pelembab kulit yang lembut.
  • Mengandungi 99% bahan organik dan 99% bahan semulajadi.
  • Lavender dan chamomile bertindak memberi rasa ketenangan.
  • Digunakan untuk urutan bayi selepas mandi.

Wahh, bestkan? Tak sabar nak guna untuk my baby :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, November 1, 2017

Sarapan Dengan Minuman Protein

Sarapan ESP jom! 😊

Kak Ngah suka guna botol kecik molek tu. Senang nak gegar-gegar kan ia. 😂

Botol tu pon penuh 300ml je. Letak air masak, ESP 2 sudu besar lepas tu gegar-gegarkan ia. Senang je. Budak-budak kecik pon pandai. 😁

Buka penutup, jangan lupa ambil bau dulu yea. Aroma memang tak boleh tahan. Nak cepat-cepat minum je. Namunnnn, jangan gelojoh yea 🤣

Baca la bismillah dulu supaya kita tak minum bersama syaiton 👹 dan jangan lupa niat untuk dapat kesihatan yang baik.

1 botol ni 2 kali teguk je Kak Ngah. 🤣 gelojossnya Kak Ngah!! 😝 Pehtu, dengan buih-buihnya skali nak di sedutnya. Over bebenau. 😇

Serius, memang sedap ESP ni. Bagi Kak Ngah la. 😃 Nak minum pun kena sorok-sorok takut anak dara minta. 🤣

ESP memang menjadi kegilaan bagi yang dah rasa kesannya. 😊

Anda nak cuba 1? Eh, banyak pon tak pa. Meh whatsapp Kak Ngah lekaih 😊😊

📱019 658 1210
Nak senang, klik link ni pon boleh 👉🏻👉🏻 Di sini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...