"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, January 11, 2018

Tips Kulit Cantik

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

Hari ni Kak Ngah nak kongsikan dengan anda tips kulit cantik. Kak Ngah faham bagi sesiapa yang mengalami kulit sensitif, mudah ditumbuhi jerawat tau sangat perasaan anda. Kak Ngah juga mengalami masalah yang sama dengan anda.

Tidak lain dan tidak bukan, tip kulit cantik adalah anda perlu makan berpantang. Perasan tak bagi ibu-ibu bila masa berpantang melahirkan anak, kulit kita licin tanpa ditumbuhi jerawat yang banyak. Kak Ngah perasan bila melahirkan anak dan berpantang selama 40 hari tu, kulit tak mengalami masalah jerawat. Alhamdulillah.

Jadi, Kak Ngah kongsikan dengan anda 5 jenis makanan yang diharamkan ambil bagi merawat kulit.

1. Gula Putih - Umpama baja jerawat.






2. Minuman Berkafien - Kafein dehydrate kan kulit. Hilangkan air. Akibatnya kulit jadi kusam, berkedut dan menggelebeh





3. Tenusu - Ini juga punca munculnya bintik-bintik merah pada wajah





4. Processed Foods - Dalam processed foods ada gula tersembunyi, pewarna, perasa tiruan, pelembut makanan, pengental makanan da macam-macam pe lagi yang sangat baik untuk burukkan kulit.





5. Shellfish - Cuba elakkan ambil makanan laut berkulit keras dan bercengkerang seperi ketam dan udang. Bandingkan dengan zaman makan dahulu dengan selepas tidak makan. Lihat hasil.



Kecantikan terbina dari dalam. Apabila dalamnya baik, terserlah hingga ke luar. Mahu cantikkan yang dalam, pastikan diet yang diambil sesuai dengan keperluan tubuh.

Kredit: Dr. Rizal Abu Bakar


 

Monday, January 1, 2018

Promosi Shaklee Januari 2018

Alhamdulillah dah masuk tahun baru 2018. Kak Ngah nak ucapkan selamat tahun baru pada anda semua yang membaca blog Shaklee Kak Ngah ni.

Ok, teruskan pada maksud tajuk entry hari ni :)

Promosi Shaklee Januari 2018. Promosi apa ye?

Haaa, ni la Kak Ngah nak bagi tau. Kali ni Shaklee mempromosikan Omega guard dan Vitalea Kids sebagai pembuka 2018.

Promosi Omega Guard

Kajian menunjukkan pengambilan asid-lemak Omega-3 dapat meningkatkan kesihatan kardiovaskular disamping memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Ia juga memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi sendi

Promosi Vitalea Kids
Vitalea For Children merupakan multivitamin lengkap yang berperisa anggur yang boleh dikunyah dan sesuai untuk diberikan kepada anak-anak bagi memenuhi keperluan nutrisi harian mereka.

Boleh dibeli dengan 3 botol percuma 1 botol.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, November 24, 2017

Kolestrol Menurun

Kolestrol akak ni menurun lepas consume Omega Guard dan Lecithin. Alhamdulillah

“Lepas makan je akak amalkan telan Omega dan Lecithin. Alhamdulillah bacaan cantik.”

Amalkan pemakanan sihat, insyaAllah kita mampu mencegah sebarang penyakit.

Eat healthy
Live healthy
Be healthy

Alhamdulillah :)




Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, November 23, 2017

Nak Cantik Kena Sabar

#NakCantikKenaSabar

Ramai orang yang tak sabar nak kulit cantikkan. Kalau boleh, lepas amalkan produk dalam dua atau tiga hari nak terus nampak cantik bak puteri salju 😂

Kalo boleh, nak result cemerlang gemilang terbilang sepantas kilat 😬. Tak cakap orang lain, kak ngah ler tu 🤣

Tapi sekarang dah insof.😪



Tengok adik ni, konsisten amal Sr Vitamin C selama 3 bulan. Bukan 3 hari tau!

Hasilnya, kulit adik ni dah cantik berseri. Hanya konsisten amalkan vitamin C shaklee je.

Sabar dan konsisten. Alhamdulillah hasilnya lumayan bangat. 😃

Tahniah buat adik manis 👍

Oh ye, lupa nak bagitau yang adik cantik ni baru berusia 13 tahun 😉

Keistimewaan Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita-C Plus adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Puri Apple

Puri apple 🍎 dah siap untuk #munaaliman

Ibu campur dengan meal shakes sikit 😍

Muna mesti tak sabar nak makan ni. 😃


Kenapa Kak Ngah campur Meal Shakes?

1. Meal Shakes menyediakan nutrien yang lengkap
Memberi 24 jenis vitamin penting dari vitamin A ke Z mineral dan mineral surih. Kekurangan mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin yang menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. Meal Shakes menyediakan bekalan nutrien utama untuk sel
Kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin yang lain-lain. Ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.

3. Meal Shakes untuk fungsi tumbesaran
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar kanak-kanak.

4. Meal Shakes untuk antioksidan
Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan komponen antioksida untuk melawas penuaan. Kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

5. Meal Shakes dapat mencantikkan kulitMengandungi vitamin B-Complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak anda.

6. Meal Shakes agen detoksifikasi
Kaya dengan serat larut yang membantu (peristalsis kolon dan perut atau pergerakan usus) untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Meal Shakes dapat atasi masalah sembelit yang sering berlaku kepada kanak-kanak.

7. Rasa yang enak untuk semua golongan
Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi, penambahan nutien yang perlu untuk badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...