"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, September 20, 2017

8 Khasiat Vitamin E

8 Khasiat vitamin E:

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Membantu dalam masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

8. Boleh buat masker dan letak pada parut atau jerawat. InsyaAllah membantu.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Loya Waktu Hamil

Kenapa saya SANGAT SUKA dengan PERFORMANCE DRINK (PD)?

Ok, intro skit ye :)

Minuman ni sebenarnya direka Khas untuk para angkasawan NASA dan juga para atlet. Saya pun amik..saya bukan angkasawan..tapi saya nak stamina macam angkasawan :)

Di kala pening, loya waktu HAMIL ni, PD lah yang menjadi pilihan saya! Alhamdulillah, pening dan loya hilang selepas pengambilannya. Badan terasa FRESH dan SEGAR. Boleh la wat keje rumah, tak da la lembik je :)

Bukan saya sorang je yang ambil PD dalam rumah ni...hubby pon amik juga bila SAKIT KEPALA, PENING, SELSEMA. Alhamdulillah, cepat je hilang. Selain tu, badan lebih CERGAS dan BERTENAGA selepas pengambilannya.

Sebab itulah, saya SAYANG SANGAT kat PD! :)

Rasanya pun sedap! NATURAL oren gitu :)

Jom dapatkan PD hari ni!

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, September 19, 2017

Cara-cara Pengambilan ESP Shaklee




Ramai yang tertanya-tanya ESP ni boleh campur dengan minuman lain tak? Ada macam-macam cara pengambilan ESP ni tau.

Di bawah adalah cadangan-cadangan pengambilan ESP Shaklee.

Mana 1 pilhan anda?

❤️ESP + Air suam

❤️ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)

❤️ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu. after few hours. blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)

❤️ESP + Susu Anmum

❤️ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee

❤️ESP + Nesvita 3in1

❤️ESP + jus twister tropicana

❤️ESP + Ribena

❤️ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)

❤️ESP + Milo/Horlicks

❤️ESP + sirap bandung

❤️ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecik serbuk Shaklee fiber (jika ada)

❤️ESP + KOKO + OAT

❤️ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL

❤️ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)

❤️ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend

❤️ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.

❤️ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)

❤️ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang

❤️ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!


Best sangat kan? Jom cuba semua resepi di atas 😍



Shaklee Kolagen adalah dari sisik ikan merah

kenapa dari ikan merah?

Ikan merah ni hidup secara bebas dalam laut sedalam 5000 meter, jadi ianya bebas dari pencemaran.

5000 meter dalam tu. Semakin dalam, tekanan semakin tinggi. Ikan biasa sukar untuk hidup di bawah keadaan laut yang bertekanan tinggi. Hebat betul ikan merah ni kan. Maha Suci Allah.

Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas dalam lautan dalam.

Sebab itu lah, kolagen yang terhasil dari sisik ikan merah TAHAN LASAK dan ELASTIK, kepaduan sel yang sangat tinggi, tinggi kapasiti dalam MENGEKALKAN KELEMBAPAN, jisim molekul yang SANGAT RENDAH (1000 dalton)..MUDAH SERAP!

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, September 18, 2017

Pil Kalsium Pilihan Saya

Tahukah anda?

Orang dewasa memerlukan 1000mg hingga 1200mg kalsium dalam keperluan harian. Keperluan meningkat bagi golongan tertentu seperti wanita mengandung, ibu menyusu serta warga tua.

1 biji OSTEMATRIX = 1 gelas susu TINGGI KALSIUM = 80 BIJI BADAM

1 gelas susu membekalkan ~ 300mg kalsium. Jadi, kita perlu ambil lebih kurang 4 gelas susu dalam sehari.

Tapi dengan Ostematrix, kita hanya perlu menelan 4 biji sahaja. Mudahkan? :)

Sebotol Ostematrix membekalkan 120 biji. Bermakna bersamaan dengan 120 gelas susu tinggi kalsium laa dan juga 9600 biji badam...wahhhh, banyak tu...macam mana nak telan???

Haaa, carilah Ostematrix ;)

Hahhh..tunggu apa lagi, jom dapatkan Ostematrix anda :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...